Steve-Vanswartenbrouck-van-Recybuild

Half miljoen voor doorbraak van Paals familiebedrijf

Nu de familie Vanswartenbrouck recent 100% van de aandelen heeft verworven in het Beringse bedrijf Recybuild Solutions, wordt de groei van de omheiningen-producent versneld. Met een Doorbraaklening van LRM en een Vlaio-subsidie worden de internationale ambities kracht bijgezet.

Recybuild Solutions is gespecialiseerd in duurzame, gerecycleerde kunststof producten. Er worden bijvoorbeeld omheiningen en palen gemaakt van de inhoud van PMD-zakken. Een ander actueel product dat hun zin voor innovatie bewijst, is hun 'wolf-proof' omheining die deze zomer op de markt gebracht werd.

Steve Vanswartenbrouck, die met de familie zopas alle aandelen van het bedrijf in handen kreeg, wil nu snel vooruitgang boeken. "Samen met enkele partners zullen wij verder inzetten op innovatie en ontwikkeling van duurzame producten. Het is om de ontwikkeling van ons productieplatform én om de sterke internationale ambities te ondersteunen, dat we de extra middelen zullen inzettten."

Dat extra kapitaal is een Doorbraak-lening van 250.000 euro van LRM en een innovatiesubsidie van 284.000 euro van Vlaio. "Wat Recybuild doet, is zeer uniek", vertelt Tom Vanham, algemeen directeur van LRM. "Wij geloven erin dat zij ook internationaal toonaangevend en grensverleggend zijn."

Trouwens: Het gaat goed met de Doorbraak-lening, een initiatief van LRM, Vlaio Team Bedrijfstrajecten en UHasselt om bedrijven te ondersteunen in hun ambitie om te internationaliseren, digitaliseren en/of te verduurzamen. Tot nu toe werd er al 3.895.000 euro uitgekeerd aan Doorbraak-leningen in 19 dossiers.

Versnellen
Vlaams minister Jo Brouns benadrukt het succes van de Doorbraak-lening en het belang van de innovatiekracht: “Ik geloof als geen ander in de kracht van innovatie. Met de Doorbraak-lening bevorderen we dan ook de verduurzaming van onze ondernemingen en van onze samenleving in zijn geheel. Met de combinatie van steun van Vlaio voor innovatie én de financiële inbreng van LRM zorgen we ervoor dat we de vermarkting van nieuwe ideeën en processen in onze lokale kmo’s versnellen. Innovaties blijven zo niet langer in de kast liggen maar zorgen mee voor omzet en groei."