Hamse videomarketing staat voor grote doorbraak

De veelbelovende Hamse onderneming BuboBox heeft voor 625.000 euro vers kapitaal opgehaald. De investeerders geloven dan ook sterk in de internationale groeiplannen van het softwarebedrijf, dat gespecialiseerd is in online videomarketing.

BuboBox is een jong bedrijf dat een systeem heeft ontwikkeld om heel eenvoudig videofragmenten voor websites te maken. Het is de bedoeling dat grote ondernemingen de toepassing op hun site zetten, waardoor klanten, sympathisanten, sollicitanten of andere partijen vanuit hun eigen computer een videoboodschap naar het bedrijf kunnen sturen. Een audiovisuele e-mail, zeg maar, die vooral positieve mond-tot-mondreclame over de producten en diensten moet verspreiden via de bedrijfswebsite en social media. Multinationals als AB Inbev, Henkel, Unilever, Ben&Jerry’s en LU maken er al gebruik van. Het eigen kantoor van BuboBox in de VS zorgt voor de internationale klanten.

BuboBox TeamHet potentieel van BuboBox is de investeerders niet ontgaan. De Vlaamse onderzoeksinstelling iMinds en investeringsmaatschappij Internet Attitude leggen samen 625.000 euro op tafel om in te stappen in het kapitaal van BuboBox.

“Wat klanten over je producten en diensten vertellen, wordt steeds belangrijker," weet Koen Stevens, ceo van BuboBox. "Als je de positieve ervaringen digitaal kunt verspreiden, krijg je een enorme impact. Wij noemen dit Word-of-Mouth marketing (WOMM). We zijn er zeker van dat ons platform zal bijdragen om deze nieuwe, commerciële communicatievorm snel ingang te doen vinden.”