173056_1684027093713_8089213_o-225×300

Hasselts bedrijf maakt ijs van buffelmelk

Roomijs gemaakt van buffelmelk. Het is eens iets anders dan een ordinair vanille-ijsje. De Hasseltse ijsproducent Crème de la Crème brengt het eerste buffelijs van ons land op de markt. “Buffelmelk is arm aan cholesterol, maar de smaak is vol en zoet,” zegt Ann-Catherine Nulens , die samen met haar echtgenoot Rik Zweegers (broer van Novastar Joost Zweegers) het bedrijf leidt.

“De eerste lading is bedoeld voor de horeca, waar we een soort van testfase doen bij de restaurants. Maar de grootdistributie is ook al heel enthousiast. Daarom is het buffelroomijs begin volgend jaar wellicht ook verkrijgbaar voor de consument.”

Voor de productie slaat Crème de la Crème de handen in elkaar met het Nederlandse Buffalo Foods Limburg. “Zij maken verschillende afgeleiden van buffelmelk, zoals buffelmozzarella, kaas en yoghurt. We brengen samen het buffelroomijs op de markt.” Het ijs is gemaakt op basis van buffelroom en buffelmelk, afkomstig van waterbuffels die grazen aan de Maas in Nederlands-Limburg. "Buffelmelk heeft verschillende voordelen ten opzichte van gewone koemelk," aldus nog Ann-Catherine. "Zo is het cholesterolgehalte van buffelmelk meer dan 40 procent lager, en is het calciumgehalte dubbel zo hoog. Een ideaal alternatief dus voor mensen met een koemelkallergie."