Nieuws Limburg Hein Deprez (Univeg) neemt Veiling Haspengouw over

Hein Deprez (Univeg) neemt Veiling Haspengouw over

Hein Deprez (Univeg) neemt Veiling Haspengouw over

Volgens goed ingelichte bronnen wordt vrijdag de overeenkomst getekend waarbij groente- en fruitverdeler Univeg van de Vlaamse ondernemer Hein Deprez, de belangrijkste activiteiten van Veiling Haspengouw zal overnemen. Dit gebeurt via participaties in dochterbedrijven H-Fruit (51%), H-Ppack (50%). Ook de Boerenbond zou mee participeren. Alleen nevenbedrijf H-Cool zou niet bij de transactie worden betrokken en onder de coöperatieve blijven ressorteren.

Daarmee komt een einde aan maandenlange speculaties, waarbij zowel Deprez had aangegeven dat nieuwe overnames niet uit te sluiten waren en anderzijds, de Veiling had verklaard op zoek te zijn naar samenwerkingsverbanden. Die toekomstvisie van de raad van bestuur strookte niet met de plannen van de onlangs vertrokken CEO Renaat Kuipers en diens kortstondige opvolger Filip Vanaken. Nu wordt dus duidelijk waarover het meningsverschil ging.

hein-deprezVeiling Haspengouw komt door deze operatie terecht in een gigantische, wereldwijd actieve onderneming. Hein Deprez is namelijk een fusie-operatie gestart om 3 grote groepen van zijn bedrijven, met name Univeg, Greenyard Foods en Peltracom onder te brengen in één overkoepelende, beursgenoteerde vennootschap (die Greenyard Foods zal heten aangezien die tak al noteert op de beurs). Deze nieuwe groep haalt een omzet van maar liefst 3,7 miljard euro. Veiling Haspengouw wordt bijgevolg een zusterbedrijf van Noliko in Bree en Peltracom in Overpelt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.