Nieuws Limburg Hier seh: 100 naaimachines voor mondmaskers!

Hier seh: 100 naaimachines voor mondmaskers!

Hier seh: 100 naaimachines voor mondmaskers!

Befrako, de Zonhovense verdeler van naaimachines (Singer, Pfaff,…) stelt 100 exemplaren gratis ter beschikking om mondmaskers te maken. “En dat kunnen er meer worden”, aldus zaakvoerder Koen Evers. “We hebben er hier nog 5.000 in voorraad.”

“Door het tekort aan mondmaskers willen wij ons steentje bijdragen”, zegt de zaakvoerder. “We hebben hier honderd demonstratiemachines, bijvoorbeeld voor workshops. Die stellen we nu gratis ter beschikking van iedereen die dat nodig heeft. Je moet de naaimachine wel zelf komen ophalen.”

Befrako heeft al een duizendtal mails gekregen van geïnteresseerden. “We geven voorrang aan de zorgsector, waar de nood het hoogst is. We kregen van hen al 68 aanvragen, vooral van thuisverpleegkundigen en ziekenhuizen. Het Ziekenhuis Netwerk Antwerpen bestelde twintig stuks, het Imeldaziekenhuis in Bonheiden tien. Maar ook het ZOL in Genk is al tien naaimachines komen ophalen.”

Evers wil nog een stapje verder gaan. ““We hebben hier 5.000 nieuwe machines staan. Afhankelijk van de nood kunnen we er gerust meer uitlenen, mits een compensatie van de overheden.”

Nog een afnemer van de naaimachines is Haircap, een bedrijf dat gespecialiseerd is in mondmaskers. “Voor veilige maskers heb je gecertificeerde non-woven stof nodig, die bestaat uit lagen van verschillende materialen”, zegt directeur Geert Smet. “Die stof kun je niet zomaar kopen in België, maar wij hebben die hier wel liggen. We willen de komende maand met de machines van Befrako tot één miljoen wegwerpmaskers maken.”

(Meer Corona-nieuws voor Limburgse ondernemers: klik op deze link)

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.