Jonge wolf herlanceert drones na ontgoocheling

Jonas Van de Winkel begon in 2013 in Tongeren met Argus Vision, een bedrijfje met specialisatie in luchtbeelden via drones en in gedetailleerde 3D-kaarten. Tegenwoordig zet hij tien freelancers aan het werk en zijn bedrijven als VRT, SBS en GDF Suez er klant. “Ik heb veel geleerd uit een mislukt partnership,” geeft hij aan.

jonas-van-de-winkel-argus-visionVan de Winkel (nu 27) studeerde voor industrieel ingenieur elektromechanica en was toen al actief in de evenementensector en de horeca. Een half jaar later wist hij alle interesses te combineren, door met Argus Vision videoluchtbeelden te gaan maken voor productiehuizen en tv-zenders. "We hebben ook direct zeer gedetailleerde 3D-kaarten voor bijvoorbeeld landmeters, bouw- en andere bedrijven gemaakt," zegt hij uit. "Zo maakt GDF Suez gebruik van onze 3D-kaarten om te berekenen hoeveel zonnepanelen ze precies op een dak van een bedrijf kunnen plaatsen.” Nog een toepassing: "Bankverzekeraar KBC wil met ons in zee gaan om via drones de hagelschade aan de oogst op te meten, maar ook een 3D-scan van een gebouw te maken. Die gegevens kan KBC gebruiken voor het bepalen van een eventuele schadevergoeding."

De drones van Argus Vision hebben de wind in de zeilen. "Volgend jaar willen we fusioneren met een branchegenoot in Antwerpen," aldus nog Jonas Van de Winkel. “In het verleden hebben we al eens een samenwerkingsverband met een Nederlands bedrijf aangegaan, maar dat is op de klippen gelopen. Ik heb daar veel tijd mee verloren, maar ook veel uit geleerd.”