Justin Onclin gaat met kristal wereld veroveren

De Hasseltse wijnbouwer en -handelaar Justin Onclin (Grandschateaux nv, omzet van 12,2 miljoen euro), is tevens eigenaar en gedelegeerd bestuurder van de Luikse kristalfabriek Val Saint Lambert. Voor deze hoogwaardige kristallen creaties, heeft hij zopas in de Brusselse Koningsgalerij een nieuwe 'flagship store' geopend. “De kristalfabriek van Val Saint Lambert staat symbool voor puur Belgisch vakmanschap," zegt hij. "Onze collecties, die mondgeblazen en handgeslepen zijn, vind je nergens anders in de wereld. Vandaar dat we blij zijn deze nu ook in het centrum van Europa te kunnen tonen en aan te bieden."

De opening van deze eerste flagship store volgt uit het commerciële beleid dat eerst in het buitenland werd doorgevoerd. In eerste instantie heeft Val Saint Lambert ervoor gekozen om corner shops te installeren in lifestylewinkels die kwalitatief hoogstaande producten verkopen, zoals in Dubai, Saoedi-Arabië (Riyad en Djedda), Kazachstan (Alma-Ata), alsook in Litouwen, Oekraïne en Rusland (Moskou).

Justin Onclin: “Tegen eind dit jaar willen we nog corner shops openen in de steden Milaan, Shanghai, Peking, Canton, Abu Dhabi en het emiraat Qatar. Voor 2012 hopen we nog een andere flagship store te lanceren in Shanghai en in India.”

In België telt Val Saint Lambert vandaag vijf corner shops – in Luik, Hasselt (2), Kortrijk en Menen. De familie van Justin Onclin nam via de holding Châteaux en Finances Corporation in 2008 de kristalfabriek Val Saint Lambert over na een faillissement. Sindsdien is het opdracht van de Hasseltse eigenaars om het merk terug een jong, hip en prestigieus imago te geven.