Limburg betaalt ambulance voor Ethiopië

ambulance lalibela.jpg

Vandersanden Steenfabrieken (Bilzen), Ecobeton (Sint-Truiden), De Scheepvaart (Hasselt) en in beperkte mate ook deze website Made in Limburg, hebben de stad Peer gesteund om een ambulance aan te kopen voor het Ethiopische stadje Lalibela. Het is de eerste interventiewagen voor het lokale ziekenhuis, dat een gebied van 300.000 inwoners moet bedienen. Levensnoodzakelijk dus. Een delegatie van de bedrijven en van het Peerse stadsbestuur reisde zopas naar Ethiopië op de ambulance te overhandigen. Gelijktijdig werd een grote hoeveelheid medisch materiaal vanuit Limburg verstuurd en hebben medische teams gedurende drie weken behandelingen uitgevoerd en opleiding gegeven. In september zal trouwens een team van het Mariaziekenhuis uit Overpelt naar Lalibela vertrekken.

Peer heeft al langer een samenwerkingsverband afgesloten met het Afrikaanse stadje. Er lopen diverse projecten, zoals de versterking van de technische school, die mag rekenen op materiaal van TIO Overpelt en VDAB Limburg. Er worden ook sport- en ontspanningsactiviteiten in Lalibela ondersteund, zoals de atletiekclub en een circusschool. Vanuit Peer worden er tevens impulsen gegegven aan de landbouw.

De vzw die voor al deze projecten werd opgezet heet Hefboom voor Lalibela, en kan worden gecontacteerd via lalibela@peer.be.