Yves-Vanhees_SDWorx-300×200

Limburg is koning van de extra jobs

De groei van de tewerkstelling in kmo’s is het sterkst in onze provincie. De toename van 1,8% is zelfs het dubbele van het Vlaamse gemiddelde. Vooral de kleintjes doen de cijfers oplopen, zo blijkt uit de kmo-jobindex van HR-dienstverlener SD Worx.

Hoewel minder fors, groeit de tewerkstelling eveneens bij de middelgrote en grotere Limburgse kmo’s, met respectievelijk 0,5% en 0,9%. “Indrukwekkende cijfers”, vindt Yves Vanhees, kantoordirecteur van SD Worx Hasselt en Genk. “De Limburgse kmo’s geven een positief signaal naar de toekomst toe. Al moeten we uiteraard afwachten of de sterke stijging zich ook in de rest van het jaar zal verderzetten.”

Uit de analyse blijkt verder dat de deeltijdse arbeid sterker stijgt dan voltijdse, en dat de toename erg fors is bij vrouwen en 60-plussers.

Eén van die stijgers is IT-bedrijf Green Valley Belgium in Genk. legt uit: “In 2018 waren we nog met 19 medewerkers, maar ondertussen zijn we 25 man sterk”, zegt General Manager Mark Gybels. “Niet door ze één per één aan te werven, maar via de overname van een startup uit Lochristi. We werken met schaars talent, want de IT-profielen zijn niet dik gezaaid.”