Limburgse voedingsmiddelen op de feestdis

Eet meer Limburg! Met die boodschap promoot het Limburgse provinciebestuur de voedingsproducten die door lokale bedrijven gemaakt worden. De hotelschool van Hasselt heeft met de Limburgse hoeve- en streekproducten een feestmenu samengesteld, waarvan de ingrediënten vanaf eind november in een pakket kunnen besteld worden. Op die manier kan ieder Limburgs huisgezin de lokale economie ondersteunen en al het lekkers ontdekken dat er in de buurt geproduceerd wordt.

eet meer limburgs moorsGedeputeerde Inge Moors: "Het is belangrijk dat producten van Limburgse bodem vlot verkrijgbaar zijn en dat tegen een eerlijke prijs. Door de distributie heel transparant en lokaal te organiseren, blijft het contact tussen producent en consument behouden. Met ons écht Limburgse feestmenu gaan we dit jaar nog een stap verder. We zorgen niet alleen voor lekkere recepten, maar de ingrediënten voor het Limburgs feestmenu kunnen ook online besteld worden en vlak voor kerst worden afgehaald op verschillende locaties in Limburg. Er is ook een pakket aangepaste wijnen of bieren."

Intussen leren de jongeren van de hotelschool voeling krijgen met lokale producten. Daarom bezochten ze maandag een aantal landbouwbedrijven. "Dat kan hopelijk op de langere termijn leiden tot meer begrip en kennis, maar ook meer passie voor het lokale product,” aldus nog Inge Moors.

Het menu is vanaf 30 november te bestellen via deze link.