Nieuws Limburg Lode Essers ondervoorzitter van VBO

Lode Essers ondervoorzitter van VBO

Lode Essers ondervoorzitter van VBO

De raad van bestuur van het VBO heeft gisteravond Pierre-Alain De Smedt (voorzitter van Febiac) geïnstalleerd als nieuwe voorzitter in opvolging van Thomas Leysen (Umicore). Eén van de drie ondervoorzitters wordt Lode Essers, gedelegeerd bestuurder van Pami en gewezen voorzitter van de werkgeversorganisatie VKW Limburg.

 Essers wordt ondervoorzitter van de nationale werkgeversorganisatie VBO, naast Michèle Sioen (ceo van Sioen) en Pierre-Olivier Beckers (gedelegeerd bestuurder van de groep Delhaize). Het is de eerste keer dat een Limburgse ondernemer een dergelijke eer te beurt valt. Lode Essers was al drie jaar lid van het directiecomité (een soort uitgebreide raad van bestuur) van het VBO.

Lode Essers (48) is samen met zijn broer Hendrik gedelegeerd bestuurder van kantoormeubelenfabrikant en projectinrichter Pami in Overpelt. Sinds de overname van TDS in Luik is de groep Pami veruit marktleider in ons land, goed voor een omzet van 40 miljoen euro en 300 medewerkers.

Essers was van 2003 tot in 2009 ook voorzitter van VKW Limburg. Onder zijn voorzitterschap werd een samenwerkingsakkoord tussen VKW Limburg en het VBO gesloten. “Ik mag hopen dat ik vanuit deze functie nog meer het belang van het Limburgs bedrijfsleven kan verdedigen”, zegt Lode Essers, nog altijd lid van het bestuurscomité en de raad van bestuur van VKW.

In de raad van bestuur van het VBO zit onder meer nog Ludo Panis (Ebema) als voorzitter van de Federatie van de Betonindustrie. Johnny Thijs (Bpost) is lid van het directiecomité van het VBO.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Pelt, Westerlo
Pelt

Niels Lagrange gaat bistro runnen

Racepiloot Niels Lagrange staat voor een stevige carrièrewending. Samen met zijn vriendin Romy investeert hij in een pop-up bistro, waarin… Lees meer