Nieuws Limburg LRM duikt voor 16,6 miljoen in het rood

LRM duikt voor 16,6 miljoen in het rood

LRM duikt voor 16,6 miljoen in het rood

De Limburgse investeringsmaatschappij LRM heeft voor het eerst in de geschiedenis een verlies geboekt. Uit de jaarcijfers van 2014 blijkt een tekort van 5,6 miljoen euro, dat geconsolideerd zelfs oploopt tot 16,6 miljoen euro. Dat heeft onder meer te maken met de provisie die werd aangelegd voor als het zou misgaan bij Ducatt, een glasproducent in Lommel, waar LRM al 33 miljoen euro in gepompt heeft.

In aantallen en bedragen van investeringen heeft LRM een druk jaar achter de rug. In 2014 werd er 81,7 miljoen euro toegestopt, verdeeld over 86 dossiers. Dat zijn records voor LRM. Er waren bovendien 42 bedrijven die konden genieten van een KlimOp-lening.

Bijnens-LeroiToch viel de balans negatief uit, met een verlies van 5,6 miljoen euro voor de LRM nv, wat een geconsolideerd verlies betekent van 16,6 miljoen. CEO Stijn Bijnens wijt het verlies vooral aan de provisie die werd aangelegd om een mogelijk falen van Ducatt in Lommel af te dekken. De producent van dun glas voor een nieuwe generatie van zonnepanelen, verkeert immers in zwaar water.

Tijdens de algemene vergadering werd dan ook beslist om dit jaar geen dividend uit te keren aan Vlaanderen. Het is de eerste keer dat dit gebeurt. De afgelopen 10 jaar werd al voor meer dan 270 miljoen aan dividenden uitgekeerd, waaronder ook een eenmalige storting van 147 miljoen aan Limburg Sterk Merk, het vehikel dat projecten financiert die niet aan de rendementsverplichting moeten voldoen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.