Nieuws Limburg Mobiele Big Brother uit Hasselt kan prijzen pakken

Mobiele Big Brother uit Hasselt kan prijzen pakken

Mobiele Big Brother uit Hasselt kan prijzen pakken

The Safe Group, het Hasseltse bedrijf van Ilja Theuwissen en Pieter Jouck, heeft twee nominaties in de wacht gesleept voor de Publica Awards. Dat zijn onderscheidingen die worden uitgereikt aan inspirerende realisaties van en voor overheidsinstanties.

Zowel in de categorie Veiligheid als Technologie is The Safe Group in de running met de mobiele camera’s die ze in co-creatie met diverse politiezones hebben ontwikkeld. Het doel van de verplaatsbare camera’s, die tot op 150 meter afstand scherpe beelden kunnen maken, is om daders van sluikstorten, zwerfvuil en vandalisme te klissen.

Zaakvoerder Ilja Theuwissen legt uit: “De mobiele camera is een antwoord op de vraag vanuit de openbare sector naar een dynamische en budgetvriendelijke oplossing die kan ingezet worden voor kleinschalige of tijdelijke situaties. Dat onze toepassing nu al door 23 lokale overheden en politiezones in heel België wordt gebruikt, wil zeggen dat we goed hebben ingespeeld op de nood.”

En het werkt. Zo werden er in Lummen in één week tijd elf gasboetes uitgeschreven door één straat te observeren. Korpschef Philip Pirard van politiezone LRH is enthousiast: “Het feit dat alle gemeenten in onze politiezone geïnvesteerd hebben in verplaatsbare camera’s die onder andere ingezet worden om sluikstorters te identificeren, maakt wel dat het aantal zaken dat we kunnen oplossen, in stijgende lijn gaat. Hier kunnen we als politiezone alleen maar erg tevreden over zijn.”

De winnaars van de Publica Awards zullen op 25 april 2018 bekendgemaakt worden in La Plaza in Brussel.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.