Nieuws Limburg Ondernemershuis moet Genk doen herleven

Ondernemershuis moet Genk doen herleven

Ondernemershuis moet Genk doen herleven

(Foto: Tony Dupont, Limburg Actueel.be)

(Foto: Tony Dupont, Limburg Actueel.be)

Donderdag werd aan de Dieplaan in Genk het nieuwe Ondernemershuis voorgesteld. Het is een samenwerking tussen Unizo, Sofim en Zenito met als doel om mensen die een eigen bedrijf willen oprichten, vanuit één locatie verder te helpen. Ze kunnen er onder meer terecht voor advies rond hun businessplan, de haalbaarheid van de onderneming, maar ook voor administratieve formaliteiten zoals de inschrijving in de Kruispuntbank of het opstellen van arbeidscontracten.

“Er is in onze stad wel degelijk veel creatief talent, dat nood heeft aan de juiste begeleiding om er een bloeiende business van te maken,” zegt burgemeester Wim Dries. “Vandaar dat we dit initiatief ten zeerste toejuichen.”

Frank Vols, directeur van Sofim bevestigt: “De ervaring leert dat de slaagkansen inderdaad gevoelig hoger liggen als jonge ondernemers intensief worden bijgestaan om alle facetten van de business te leren beheersen. Binnen dit partnership brengen we die competenties samen.”

En ook Unizo-Limburg, dat in het Ondernemershuis een adviseur van de Startersservice zal stallen, is erg enthousiast. “Er zijn veel plannen uitgeschreven om Limburg na de aangekondigde sluiting van Ford er bovenop te helpen,” zegt directeur zegt Bart Lodewyckx. “De woorden moeten nu in daden worden omgezet.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.