Nieuws Limburg Oplichters in domeinregistratie blijven actief

Oplichters in domeinregistratie blijven actief

Oplichters in domeinregistratie blijven actief

De malafide bedrijven die anderen tegen een fikse vergoeding aanmoedigen om hun domeinnaam (opnieuw) te registreren, zijn niet direct van plan om hun lucratief handeltje stop te zetten. Voka Limburg heeft ondanks de diverse waarschuwingen, de afgelopen weken opnieuw veel klachten ontvangen van Limburgse ondernemingen die hiervoor zijn benaderd door oplichters.

voka domein fraude“Er worden 2 methodes gehanteerd,” weet Johann Leten van Voka Limburg. “Ondernemers krijgen een telefoon, mail of brief om de domeinnaam van hun website, die zogezegd weldra vervalt, opnieuw te laten registreren. Vaak stuurt men zelfs een factuur met de vermelding “herinnering”. In de andere variant hebben de aangeklampte firma’s al een internetsite die eindigt op de extensie .be, en stelt men hen voor extensies .biz, .net, .name, enz. te kopen. Deze domeinnamen zouden immers door anderen kunnen worden gekocht en het imago van uw firma schaden als ze slecht worden gebruikt. In beide gevallen moet alles zeer snel gebeuren en, rara, kost het veel geld. Duidelijke oplichters dus!”

Voka Limburg kreeg de afgelopen dagen nieuwe klachten van het spookbedrijf TransIP Domein Registratie (afzender Intrum Justitia). Ook bedrijven als Tipo (Trademark & Intellectual Property Office) of Domeinhost.be houden zich met deze oplichting bezig. De Limburgse werkgeversorganisatie raadt haar leden aan om niets te ondertekenen of te betalen. “Wie telefonisch, via mail of een schrijven gecontacteerd wordt, dient bovendien best een klacht in bij de FOD Economie, bij ons en bij de politie,” aldus Leten. “Deze aanpak loont en heeft al geleid tot de veroordeling van reclameronselaars.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.