Nieuws Limburg Partner Global Impact haalt 95 miljoen op

Partner Global Impact haalt 95 miljoen op

Partner Global Impact haalt 95 miljoen op

E-Capital, de durfkapitalist die onder meer een participatie heeft in de Genkse sokkenhandelaar Global Impact, heeft zopas 95 miljoen euro vers kapitaal opgehaald. Het geld moet dienen voor het derde fonds van E-Capital, waarmee participaties worden genomen in middelgrote ondernemingen met een omzet tussen 10 en 50 miljoen euro. Het fonds heeft recent nog 2 ramenfabrikanten en 5 tuincentra overgenomen.

Zowat 2/3 van het vers opgehaalde geld wordt bijeengebracht door een 30-tal Belgische (ondernemers)families, zoals die van Christian Dumolin (Koramic), Diego du Monceau (ex-GB) of de familie achter de kalkgroep Lhoist. Ook het Europees Investeringsfonds (EIF) legde onlangs nog 12,4 miljoen euro op tafel om de investeringen van E-Capital mee te financieren.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.