JCr-300822-Pipo Fruirtsappen02

Perserij Pipo legt er de pees op

Ruim 15 dagen eerder dan was vooropgesteld, is fruitperserij Pipo gestart met de productie van het nieuwe appelsap 2022. Door het warme weer is er véél werk aan de winkel: "In een normaal jaar start de pluk van appelen pas begin september. We merken nu een stijging van 30 procent”, zegt zaakvoerder Brecht Porreye.

De fruitaanvoer voor het persen van zomerappelen is bij Pipo Fruitperserij al bezig vanaf half augustus. "Veel particuliere klanten hebben een appelboom in de tuin en brengen hun oogst naar hier om fruitsap te laten persen. Meestal gaat het dan om kleine hoeveelheden tot 100 kg. Onze succesformule is daar niet vreemd aan. Waar men vroeger het fruit moest brengen en een paar dagen later ophalen, gebeurt het nu in amper een uur. Wij persen nu op afspraak, zodat de klant na een uur met zijn sap naar huis kan."

Opvallend zijn ook de nieuwe klanten bij Pipo, waaronder de hoevewinkels die rechtstreeks van boer aan klant verkopen. "De coronaperiode heeft zeker deze niche aangeboord", stelt Porreye. “Eens de grote massa hier eind september arriveert, persen we 400 tot 500 kg per pallox. We gaan meer dan ooit weten wat ons te doen staat..."