Nieuws West-Vlaanderen Pokémons vangen tijdens de werkuren, mag dat?

Pokémons vangen tijdens de werkuren, mag dat?

Pokémons vangen tijdens de werkuren, mag dat?

Het moest epokemonr ooit van komen: het eerste dodelijke slachtoffer onder de Pokémon-spelers is gevallen. Niets of niemand kan hen uit hun concentratie brengen, zodat ze, ook in het donker, roekeloos door de straten dwalen op zoek naar Pokémons. Rijst de vraag of ‘verslaafde’ spelers ook tijdens de werkuren met het computerspel bezig mogen zijn? We vroegen het aan sociaal secretariaat Group S (Hasselt en Overpelt). De Pokémons van de populaire app Pokémon Go kunnen niet alleen op straat worden gevonden, maar ook op alle andere locaties, zoals winkelcentra en zelfs in bedrijfsgebouwen. Logisch dus dat er ook tijdens de werkuren wel eens zal gespeeld worden. Maar mag dat wel? “Een werknemer moet eerst en vooral zijn arbeidsovereenkomst zorgvuldig, in alle eerlijkheid, consciëntieus en op de overeengekomen plaats en tijdstip uitvoeren,” aldus de experts van Group S. “Hij mag dus niet op jacht gaan naar nieuwe Pokémons tijdens zijn werkuren. Klaar.”

 En dan? “Indien je werknemer dit niet respecteert, dan mag je hem niet ontslaan als het om een geïsoleerd incident van korte duur gaat. In dit geval stuur je best een schriftelijke verwittiging en vraag je hem om de Pokémonjacht tijdens zijn pauze voort te zetten. Wanneer de werknemer na twee andere schriftelijke verwittigingen nog altijd tijdens zijn werkuren speelt, dan kan je overwegen om tot ontslag over te gaan.” Group S is duidelijk. “Schriftelijke verwittigingen vóór het ontslag zijn zeer belangrijk, aangezien de moeilijkheid om foutief gedrag van de werknemer te bewijzen. Om dit probleem te vermijden kan het belangrijk zijn om vooraf te handelen door duidelijke informatie te geven aan de werknemers over het gebruik van spelletjes als Pokémon. Dat dit fenomeen nu opduikt is meteen ook een goede reden om specifieke regels voor het gebruik van internet en sociale media in het arbeidsreglement te actualiseren,” besluit Group S. (KC/MIL)

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.