Nieuws Limburg Promotie voor duurzaam bouwen werkt

Promotie voor duurzaam bouwen werkt

Promotie voor duurzaam bouwen werkt

De Vlaamse regering gaat per provincie jaarlijks 50.000 euro vrijmaken om duurzame bouwtechnieken sterker te promoten. Het gaat om een implementatie van het erg succesvolle Limburgse model, waar op 3 jaar tijd een vertienvoudiging van het aantal aanvragen voor isolatiepremies werd gerealiseerd. Limburgs gedeputeerde Smeets maakte dit bekend naar aanleiding van de bouwbeurs Bouwinnovatie, die op 28/1 opent in Hasselt.

Het Steunpunt Duurzaam Bouwen werd opgericht als een samenwerking tussen het Limburgse provinciebestuur, de Bond Beter Leefmilieu en het Centrum Duurzaam Bouwen in Heusden-Zolder. Met Europese steun worden talrijke campagnes en informatie-initiatieven opgezet rond energiezuinig bouwen. Zowel particulieren, professionals als overheidsdiensten krijgen doorgedreven informatie en advies via infosessies, beursstanden, werkbezoeken, grootschalige mediacampagnes, quickscans, enzovoort. “Een strategie die werkt, aangezien we het aantal aanvragen voor isolatiepremies voor dak- of vloerisolatie hebben zien vertienvoudigen”, zegt gedeputeerde voor Leefmilieu Frank Smeets. “Ook voor toelagen voor dubbele beglazing en muurisolatie is de interesse enorm gestegen.” Het gaat in totaal om zowat 20.000 Limburgse dossiers.

Het succes werkt dus inspirerend, aangezien ook de andere provincies een Steunpunt Duurzaam Bouwen zullen opzetten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.