Nieuws Limburg Record: 800 starters per maand in Limburg

Record: 800 starters per maand in Limburg

Record: 800 starters per maand in Limburg

In tegenstelling tot de eerste 10 maanden van dit jaar, zal de economische bedrijvigheid in Limburg de komende maanden niet meer toenemen. Dat voorspelt Voka Limburg. Het is vooral de slabakkende export die roet in het eten strooit. Anderzijds stemt het recordaantal startende bedrijven de Limburgers optimistisch.

starterDe erg hoopvolle berichten over het aantrekken van de Limburgse economie, blijken van korte duur te zijn. Waar in de voorbije zomer nog een flukse versnelling van de bedrijvigheid geconstateerd werd, goed voor de hoogste piek in de laatste 4 jaar, wijzen de indicatoren van Voka Limburg nu op een stagnatie. Die zal zeker tot het tweede kwartaal van 2016 aanhouden. “De bouwsector blijft op dit moment de draaischijf, terwijl de export eerder matig presteert,” weet Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka Limburg. “Het is vooral de groeivertraging op de verre exportmarkten, met China in het bijzonder, die onze evolutie afremt. De automobielsector blijft wel op een hoog niveau bollen, zowel voor personenwagens als bedrijfsvoertuigen. De toeristische sector doet het daarentegen iets minder goed. De totale werkloosheid tot slot, neemt lichtjes af, vooral bij de vrouwen.”

Voka Limburg merkte in oktober een sterke stijging van het aantal starters op. “Met bijna 800 startende ondernemingen kloppen we alle records,” aldus nog Leten. “Het leidt geen twijfel dat hier een aantal pareltjes tussen zitten, die voor veel extra tewerkstelling zullen zorgen. Zij kunnen in belangrijke mate bijdragen tot de uitbouw van een rooskleurige toekomst voor Limburg.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Zonhoven
Zonhoven

BNP stopt smak geld in Konings

BNP Paribas Fortis Private Equity, de investeringspoot van de Franse bank, heeft een minderheidsparticipatie genomen in de Zonhovense drankenproducent Konings.… Lees meer

Onderneming
Personen

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.