slagmolen-bert-en-karlijn-300×275-1

Restaurant Slagmolen wint Herman Dessersprijs

Niet de Limburgse starters, en evenmin Autoneum, maar wel restaurant Slagmolen in Opglabbeek is de winnaar van de Herman Dessersprijs 2017. Op de druk bijgewoonde jaarvergadering van Voka Limburg werd de laureaat bekendgemaakt. "Een uithangbord voor onze provincie, en een symbool voor het toerisme en de horeca in Limburg", aldus de jury.

Als tweesterrenchef in onze provincie (samen met La Source), zijn Bert Meewis en Karlijn Libbrecht de vaandeldragers van de Limburgse gastronomie. Zij lokken fijnproevers van heinde en ver, maar bedienen toch vooral klanten uit eigen provincie. Met het toerisme en de horeca als speerpuntsectoren, maakt de jury een statement om de belangrijkste vertegenwoordiger de ereprijs te gunnen.

Chef-kok Bert Meewis zei op het podium dat hij heel verrast was met de onderscheiding. "Daarom heb ik ook geen speech voorbereid", bekende hij. "Voor mij en voor Karlijn was het al een hele eer om genomineerd te zijn. Deze prijs is dan ook een heel mooie bekroning."

De Herman Dessersprijs is nochtans geen onbekende voor de chef. "Alle voorgaande winnaars zijn al klant in de Slagmolen, dus vertoef ik nu in heel fijn gezelschap", aldus nog de winnaar.