Nieuws Limburg Scandinavische topmanagers houden pitsstop in Hasselt

Scandinavische topmanagers houden pitsstop in Hasselt

Scandinavische topmanagers houden pitsstop in Hasselt

Het zijn niet alleen Deense topspitsen die dezer dagen neerstrijken in Limburg. De topmanagers uit het Hoge Noorden verkiezen een passage… per fiets. Een 40-tal CEO’s en business leaders hielden halt in Hasselt tijdens hun fietstocht van Kopenhagen naar Parijs. Ze doen dit in het kader van een grootschalige inzamelingsactie ten voordele van kinderen met kanker. Mercuri Urval mocht in Limburg optreden als gastheer.

Erik Colemonts en Wout Van Impe (in niet-sportieve kledij…) waren niet toevallig de gastheren voor het selecte gezelschap. Het bezoek aan Hasselt stond in het teken van het jubileum van de start van Mercuri Urval in België. Mercuri Urval is van oorsprong een Zweeds bedrijf en bestaat dit jaar 50 jaar. “De Zweedse eigenaar en oprichter, zonder erfgenamen, heeft vorig jaar de onderneming geschonken aan een Zweedse stichting”, legt Wout Van Impe uit. “Hiermee is onder andere vastgelegd en juridisch verankerd dat Mercuri Urval niet kan verkocht worden, niet op de beurs kan gaan of in handen kan komen van investeringsfondsen. De inhoudelijke en strategische langetermijnvisie wordt zo gegarandeerd. Het bedrijf blijft eigendom van de stichting en partners. Een nieuw partnermodel wordt geïmplementeerd.”

De 40 fietsers maken deel uit van Team Rynkeby, een Scandinavisch Charity Cycling Team met nu al 1.700 leden. Elke zomer fietsen zij van Kopenhagen naar Parijs om geld in te zamelen voor kinderen met kanker en hun gezinnen. In 14 jaar werd er al 30 miljoen euro opgehaald.

Onder de aanwezigen in Hasselt waren Morten Dyrner (CEO Holm & Halby), Jan Grubak (CEO e-supplies), Jan Wolf (CCO Prodata Consult) en Jan Sargent Larsen (CEO Boost Group). De energie die ze in Hasselt opdeden kwam van pas voor de volgende drempel op weg naar Parijs: de Muur van Hoei…

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.