Nieuws Limburg Solidariteit voor betalingen begint af te brokkelen

Solidariteit voor betalingen begint af te brokkelen

Solidariteit voor betalingen begint af te brokkelen

“De eerste week van de lockdown waren bedrijven nog vriendelijk voor elkaar. De tweede week werd al geschermd met het stoppen van betalen. En vanaf week drie werden advocaten onder de arm genomen. Zeker nu de rechtbanken maar op halve kracht draaien, is bemiddeling aan de orde,” zegt Kristof Cox, die door VKW Limburg werd aangesteld tot voorzitter van een bemiddelingskamer om corona-geschillen in der minne uit te klaren.

“Conflicten tussen bedrijven onderling, naar aanleiding van cashflowproblemen en andere zakelijke twisten door de coronacrisis, steken meer en meer de kop op”, stelt Kristof Cox vast. “Al te snel naar de rechtbank stappen is sowieso zelden de juiste oplossing vanuit commercieel oogpunt. Via een bemiddelaar tot een vergelijk komen is altijd beter. Via de tussenkomst van erkende bemiddelaars is het onze bedoeling om bijvoorbeeld bepaalde voorwaarden uit het contract te heronderhandelen. Daarmee blijft de commerciële relatie zo goed als ongeschonden en vaak steviger dan voorheen.”

De bemiddelingsspecialisten hanteren daartoe een vast en eenduidig uurtarief, ieder voor de helft te betalen door de twee partijen. “De praktijk leert dat de kosten daardoor slechts een fractie van de gerechtelijke kosten bedragen”, bezweert Kristof Cox. “Het bereikte akkoord heeft bovendien hetzelfde gewicht als een gerechtelijk vonnis.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Oudsbergen
Oudsbergen

Kris Knaepen gaat Jaraco leiden

Kris Knaepen is de nieuwe algemeen directeur van aannemingsbedrijf Jaraco uit Oudsbergen. Hij werd officieel voorgesteld aan de medewerkers tijdens… Lees meer