Nieuws Limburg Topslagerij sluit bij gebrek aan opvolging

Topslagerij sluit bij gebrek aan opvolging

Topslagerij sluit bij gebrek aan opvolging

Zaterdag was de laatste dag dat klanten terecht konden bij keurslagerij Vandersmissen in Heusden-Zolder. Jammer, want het cliënteel kwam uit een straal van ruim 30 kilometer en moest vaak tot buiten aanschuiven. Zaakvoerder Marc Vandersmissen wil echter met welverdiend pensioen. En hoewel hij lang heeft gezocht, vond hij niemand bereid om de goedlopende zaak over te nemen. “Er is gewoon niemand meer die dit beroep nog wil uitoefenen,” zegt hij ontgoocheld. “Alle jonge mensen gaan al snel terug weg. Ofwel vinden ze het werk te hard en gaan ze liever in een fabriek werken. Ofwel willen ze hun loon in het zwart uitbetaald zien…” Bijkomend vindt de slager dat de overheid te weinig stimulansen biedt aan zelfstandigen. “Aan de grote bedrijven worden miljoenen subsidies betaald, maar de kleine, hardwerkende middenstander mag niets meer verdienen…”

Vandaar dat de slagerij nu sluit. “Het is erg voor de dames in de verkoop, want die werkten hier 20, 30 en 40 jaar,” aldus Marc Vandersmissen. “En ook voor de klanten is het jammer, want die zullen nu een heel eindje moeten rijden om nog een keurslager te vinden.” Het gebouw in Zolder wordt nu verkocht.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.