Jan-M

Van Havermaet Groenweghe blaast fusieplannen af

In tegenstelling tot de aankondiging zo'n 6 maanden geleden, komt er geen fusie tussen Van Havermaet Groenweghe en Moore Stephens Verschelden Walkiers & Co. Na een half jaar proefdraaien bleek de bedrijfscultuur van beide partner te veel te verschillen om daadwerkelijk op 1 januari 2013 het lot definitief aan elkaar te verbinden.

Jan Maurissen, CEO van Van Havermaet Groenweghe: “Beide partners delen eenzelfde toekomstvisie, waarin we mikken op groei en tegelijk flexibel genoeg willen blijven om te kunnen inspelen op de marktevoluties. Maar toch verschillen we onderling te sterk in aanpak, zo blijkt na zes maanden samenwerken. Ook de impact op onze organisatie en onze mensen was veel groter dan verwacht. Onderzoek toont aan dat meer dan zeven op de tien fusies niet slagen en dat risico willen we, na deze tussentijdse evaluatie, niet nemen. Daarom focussen we ons elk opnieuw op onze corebusiness. Wat niet wegneemt dat we nog de krachten zullen bundelen voor bepaalde dienstenpakketten.”

Van Havermaet Groenweghe, gespecialiseerd in financieel, juridisch, fiscaal en HR-advies, telt 150 medewerkers en heeft vestigingen in Genk, Hasselt en Herentals. De plannen om nationaal terrein te winnen, worden evenwel niet in de koelkast gestopt. In een eerste fase gaat het kantoor op zoek naar een strategische overnamepartner in de regio Kempen.