Nieuws Limburg Van Hoof & Schruers bouwt hoofdkantoor in Zonhoven

Van Hoof & Schruers bouwt hoofdkantoor in Zonhoven

Van Hoof & Schruers bouwt hoofdkantoor in Zonhoven

Verzekeringsmakelaar Van Hoof & Schuers gaat in Zonhoven zijn nieuw hoofdkantoor bouwen. De vestiging in Lummen verhuist ook naar Zonhoven. Op de huidige stek in Overpelt blijft er een kantoor voor de particulieren en een antenne voor de plaatselijke bedrijven. Van Hoof & Schruers heeft al een hele geschiedenis achter zich, die terug gaat tot in 1960. De verzekeringsmakelaardij van Chris Schruers en Marc Maas is ondertussen uitgegroeid tot de grootste onafhankelijke makelaar van Limburg. “Tien jaar geleden telden we tien medewerkers, nu zijn er dat 28”, zegt Marc Maas. “Om die reden alleen al moesten we wel een uitwijkmogelijkheid zoeken.”

De opportuniteit werd gevonden in Zonhoven, aan het kruispunt van de N74 met de Eikenenweg. “Stefan Kerkhofs van de Fun Group was bereid om daar een stuk grond aan ons te verkopen”, zegt Chris Schruers. “De locatie geeft ons meteen de nodige visibiliteit. Tegelijk kunnen we er onze activiteiten centraliseren en voor onze medewerkers een fijne plek realiseren om te werken.”

Het nieuwe kantoor wordt alvast een state-of-the-art gebouw van 1.640 m² met veel licht. Architecten van dienst zijn Rik Helsen & Rik Van Com uit Hasselt. Aannemer wordt Mathieu Gijbels uit Opglabbeek. “Het was een idee van Mathi Gijbels om een aantal van onze sleutelmedewerkers te betrekken bij de plannen. Vanuit hun wensen en behoeften is er als het ware een kantoor rond gebouwd”, zegt Schruers. Gijbels gaat overigens tegelijkertijd en in eigen ontwikkeling een gelijkaardig kantoorgebouw naast het nieuwe hoofdkantoor van Van Hoof & Schruers bouwen. De werken starten volgende maand (na een lange vergunningsprocedure). Midden volgend jaar hoopt de Overpeltse verzekeringsmakelaar voor een groot deel naar Zonhoven te kunnen verhuizen.

Van Hoof & Schruers is met een commissieomzet van 3 miljoen euro de grootste onafhankelijke verzekeringsmakelaar van Limburg. Klanten zijn de Limburgse kmo’s (75%) en particulieren.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.