Nieuws Limburg Vangrootloon wordt nog groter, maar vindt geen volk

Vangrootloon wordt nog groter, maar vindt geen volk

Vangrootloon wordt nog groter, maar vindt geen volk

De Truiense familiale bakkerijgroep Vangrootloon gaat op korte termijn minstens vijf nieuwe vestigingen openen. Dat past in de groeistrategie van het bedrijf. Maar de bottleneck is geschikt personeel vinden …

De familiale bakkerijgroep heeft de voorbije jaren al flink geïnvesteerd in de uitbreiding van de capaciteit van de productievestiging in Sint-Truiden. Dat vertaalde zich logischerwijze ook in bijkomende winkelpunten in en rond Limburg. Vorige maand werd de 24ste vestiging in Riemst al officieel boven de doopvont gehouden.

“We zijn ervan overtuigd dat de consument – met dank aan corona – opnieuw de plaatselijke leveranciers van voedingsmiddelen heeft ontdekt, en de kwaliteit van de lokale producenten heeft leren appreciëren”, zegt marketingverantwoordelijke Jan Massa van Vangrootloon. “Daarom is dit het goede moment om een tandje bij te steken en onze vestigingspolitiek nog wat te versnellen.”

Zo is er op vrij korte termijn al zicht op een bijkomende vestiging in Hasselt, waar ergens in juli nummer 3 de deuren zal openen. Ook in de thuisstad Sint-Truiden is het oog gevallen op twee concrete, bijkomende vestigingsplekken. Verder ligt de loep op Beringen en wordt ook in Tielt-Winge gezocht naar goede stek. Van de andere kant is de bakkerij in Leuven gesloten. Ondertussen loopt ook nog een verbouwprogramma, zoals in Alken en in Sint-Truiden aan de Diestersteenweg, daar waar het allemaal begon.

De groeistrategie van Vangrootloon kent echter één grote bottleneck. “En dat is het vinden van geschikt personeel”, zegt Massa. “Op dit ogenblik tellen we zo’n 320 mensen op onze loonlijst, maar we zijn op zoek naar nog eens 30 tot 40 medewerkers.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.