Nieuws Limburg Vers geld voor de buitenwippers van vliegende camera’s

Vers geld voor de buitenwippers van vliegende camera’s

Vers geld voor de buitenwippers van vliegende camera’s

Senhive, een innovatieve start-up in de drone-industrie, mag de kas spijzen met 650.000 euro vers geld van de Limburgse Investeringsmaatschappij LRM, Imec en een privé-investeerder. Hiermee kunnen er verdere stappen worden gezet in de ontwikkeling van technologie om sites en activiteiten te beschermen tegen ongewenst en ongepland droneverkeer.

Senhive werd in april 2019 boven de doopvont gehouden en nam toen zijn intrek in de Corda INCubator. Intussen werkt de start-up vanop DronePort Campus in Brustem (Sint-Truiden). Senhive heeft een sterke expertise in het opzetten van kritische communicatielijnen en het integreren van diverse sensoren. Het bedrijf biedt uiteenlopende oplossingen om drones te detecteren. “Dronedetectie is erg actueel en de markt is in volle ontwikkeling”, zegt Thomas Petracca, oprichter en CEO van Senhive. “We spelen in op de veranderende behoeftes van grote spelers die hun sites en activiteiten tegen ongewenst en ongepland droneverkeer willen beschermen. Denk aan kritische sites zoals luchthavens, kerncentrales of havens, maar ook festivals en manifestaties. Tegelijkertijd kan ons systeem ook ingezet worden om vluchten die wel gepland zijn in goede banen te leiden. We zijn dan ook erg blij dat we met deze lening de nodige investeringen kunnen doen en op die manier onze werking het komende jaar kunnen garanderen.”

Ook op internationaal vlak mag Senhive op heel wat interesse rekenen van grote partijen. Zo is er vraag naar één van hun toepassingen, die werd gemaakt om bosbranden te detecteren in een bepaald gebied.

“Senhive is een beloftevolle pionier met een sterk managementteam en een innovatieve en breed inzetbare technologie”, zegt Tom Aerts, Head of Investments bij LRM. “De technologie zal bovendien een belangrijke rol spelen van zodra de nieuwe Europese wetgeving inzake droneverkeer in voege treedt. We zijn daarom ook erg tevreden om Senhive tot ons portfolio te kunnen rekenen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.