Nieuws Limburg Vlaamse nominatie doet hart Fibricheck overslaan

Vlaamse nominatie doet hart Fibricheck overslaan

Vlaamse nominatie doet hart Fibricheck overslaan

Nadat het Limburgse bedrijf Qompium, uitvinder van de medische applicatie FibriCheck, door ons werd verkozen tot Limburgse Startup van het Jaar 2018, lonkt nu een andere grote onderscheiding: op 8 december is het één van de vier kanshebbers op de titel van Scale-up van het Jaar.

Het is de Vlaamse Regering die elk jaar een prijs uitreikt aan de beste scale-up van Vlaanderen. Een grote eer, die vorig jaar nog te beurt viel aan GuardSquare, opgericht door Heidi Rakels. Bij de genomineerden voor de editie 2020 is één Limburgse firma: FibriCheck. (Net zoals bij Ridley of Cubigo wordt de productnaam tegenwoordig voor de aanduiding van het bedrijf gebruikt).

Qompium, of beter FibriCheck, is het geesteskind van oprichters Bieke Van Gorp, Lars Grieten, Kobe Leysen en Jo Van der Auwera. Ze ontwikkelden een app die via de smartphone erin slaagt om hartritmestoornissen op te sporen. De straffe toepassing werd inmiddels door de Amerikaanse FDA goedgekeurd en vindt razendsnel ingang in diverse werelddelen. Vorig jaar kondigde FibriCheck nog een deal aan met Fitbit, waardoor de Limburgse technologie voor miljoenen joggers en wandelaars beschikbaar is geworden.

FibriCheck neemt het in de finale op tegen Robovision (Zwijnaarde), THEO Technologies (Leuven) en Unifly (Antwerpen). De bekendmaking van de winnaar zal plaatsvinden op dinsdag 8 december 2020 en dit als voorsmaakje van de grote prijs Onderneming van het Jaar, waarbij Konings uit Zonhoven tot de kanshebbers behoort.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.