Nieuws Limburg Voka hekelt administratieve lasten

Voka hekelt administratieve lasten

Voka hekelt administratieve lasten

Eerst was er de firma Baldewijns die van overheidswege niet mocht verhuizen, nadien kwam Stefan Kerkhofs van Benji-Fun met de boodschap te zullen stoppen omdat de verantwoordelijkheid die hem wordt opgelegd te zwaar wordt en nu laat ook de familie Casters weten dat hun zaak te koop staat, wegens “moegetergd door alle mogelijke administratieve en andere regelneverij”. Het aantal ondernemers dat zich in zijn vrijheid beknot voelt en er de brui aan geeft, stijgt met de week…

Voka – Kamer van Koophandel Limburg wordt bepaald niet vrolijk van dergelijke verhalen. Johann Leten (gedelegeerd bestuurder): “De overheid moet opletten dat ze bedrijven niet versmacht, ondernemers niet fnuikt in hun creativiteit, groei niet tegenwerkt. Ouders die hun kinderen te kort houden, remmen de persoonlijke ontwikkeling en creativiteit af. Voor bedrijven geldt hetzelfde. Regels moeten er zijn, en de bedrijven moeten zich hier absoluut aan houden, maar er zijn grenzen aan de administratieve overlast die hiermee gepaard gaat. Efficiëntie ligt in de natuur van een ondernemer, dit zou ook zo moeten zijn voor de overheid.”

“Ondanks de lovenswaardige beleidsdoelstellingen omtrent administratieve vereenvoudiging, voelen de ondernemingen de administratieve druk niet afnemen in de praktijk,” zegt Leten nog. “Al in 2006 hebben we 70 concrete beleidsvoorstellen rond administratieve vereenvoudiging naar voren geschoven. Er is op dat vlak nog een hele lange weg af te leggen.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.