Nieuws Limburg Voortbestaan van Bhaalu nog meer bedreigd

Voortbestaan van Bhaalu nog meer bedreigd

Voortbestaan van Bhaalu nog meer bedreigd

Na een eerdere uitspraak van de rechtbank om de activiteiten van de ‘slimme videorecorder’ Bhaalu stop te zetten, heeft nu ook de Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) zich negatief uitgelaten over de innovatieve Hasseltse mediadienst. De VRM geeft de Vlaamse tv-zenders gelijk in hun klacht tegen Bhaalu, waardoor deze het signaal van de zenders niet meer mag capteren om verder te verspreiden.

bart van coppenolleBhaalu is een dienst die zowel werkt met een digibox als online. Wie een abonnement heeft op digitale tv, kan met Bhaalu alle programma’s opnemen en later bekijken. Dat zint de tv-zenders niet, omdat dan de reclame kan doorgespoeld worden, en zij zelf betalende diensten aanbieden om uitgesteld tv te kijken (Ooit Gemist, Stievie,…).

Volgens De Tijd is de nieuwe uitspraak een stap dichter bij het einde van Bhaalu en Right Brain Interface, het Hasseltse bedrijf van Bart Van Coppenolle (foto) dat Bhaalu heeft ontwikkeld. Er wordt momenteel gewerkt onder bescherming van de WCO. Alleen een akkoord met de Vlaamse tv-zenders of een groot verkoopcontract in het buitenland kan de onderneming redden van het faillissement.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.