Nieuws Mechelen 1 miljoen bezoekers voor Malinas en vanaf zaterdag rijdt er ook pendelbus

1 miljoen bezoekers voor Malinas en vanaf zaterdag rijdt er ook pendelbus

Foto Dirk Vertommen

1 miljoen bezoekers voor Malinas en vanaf zaterdag rijdt er ook pendelbus

MECHELEN – In vijf maanden tijd trok het nieuwe winkelpark Malinas in Mechelen een miljoen bezoekers, maar een bus op zaterdag ontbrak nog. Daar komt vanaf 2 april verandering in met een pendelbus die om het halfuur vertrekt aan het station. De eerste maand kan je gratis meerijden.

Het winkelpark in de Nora Tilleylaan, in de lus van de R6 en vlak bij het op- en afrittencomplex van de E19 in Mechelen-Noord, is een schot in de roos. “Sinds de opening in oktober vorig jaar is de belangstelling groot. Eind maart hebben we onze miljoenste bezoeker verwelkomd”, zegt Jan Du Bois van Mitiska REIM, de ontwikkelaar van Malinas.

Met buslijnen 6 en 9 kan je het winkelpark tijdens de week bereiken, maar een busverbinding op zaterdag was er niet. Dat leverde kritiek op van bezoekers en van de politieke oppositie. “De kritiek was terecht. Bij de herziening van de buslijnen voor de basisbereikbaarheid zou er ook een bus rijden op zaterdag, maar dat plan liep vertraging op. Bovendien merkten we dat veel mensen tijdens de week de bus al gebruikten”, vertelt Du Bois.

Via Brusselpoort

Daarom ging de eigenaar van Malinas samen met de stad en De Lijn op zoek naar een oplossing. Die is er nu. Voortaan rijdt de nieuwe pendelbus Malinas iedere zaterdag via de Brusselpoort tussen het station en het winkelpark.

 

Nieuwe bordjes aan het jaagpad geven het winkelpark aan. Foto Sven Van Haezendonck

Het eerste jaar neemt Mitiska REIM de kosten daarvoor integraal voor zijn rekening, in afwachting van een structurele oplossing. “De hele maand april zal het gebruik van de pendelbus gratis zijn, zodat bezoekers de nieuwe dienstverlening leren kennen”, zegt Jan Du Bois.

 

Ook een nieuwe fiets- en voetgangersbrug over de Afleidingsdijle zorgt binnenkort voor een betere verbinding. Foto Sven Van Haezendonck

Snelladers

Ook op andere vlakken stuurt Mitiska REIM de bereikbaarheid van Malinas nog bij. “Binnenkort plaatsen we een tweede snellader voor elektrische voertuigen. We hebben ook de signalisatie voor fietsers nog verbeterd, onder andere aan het jaagpad langs de Dijle”, zegt Jan Du Bois.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.