Nieuws Mechelen 500 ge-3D-printe spiegelclips

500 ge-3D-printe spiegelclips

500 ge-3D-printe spiegelclips

SINT-KATELIJNE-WAVER – Op Campus De Nayer in Sint-Katelijne-Waver mochten de studenten de afgelopen maanden al regelmatig aanwezig zijn voor praktijklessen. Om ze ook extra te ondersteunen bij het onlineonderwijs voorziet de campus maar liefst 500 ge-3D-printe spiegelclips. Dankzij deze clips kunnen de studenten industrieel ingenieur hun handgeschreven notities gemakkelijk delen met hun medestudenten of docenten via gespiegelde webcambeelden.

Het initiatief kadert in de persoonlijke aanpak van de universiteitscampus in Sint-Katelijne-Waver. Elke student, van startende bachelor- of schakelstudent tot bijna afgestudeerde master, ontving ondertussen een spiegelclip. De Faculteit Ingenieurswetenschappen ging als eerste aan de slag met de aanmaak en verdeling van dit handige hulpmiddel. Campus De Nayer springt nu mee op de kar en wil deze tool blijvend inzetten om het onlineonderwijs binnen de opleiding tot industrieel ingenieur interactiever te maken, ondanks de afstand.

“Een persoonlijke aanpak is verweven in het DNA van onze campus”, vertelt campusvoorzitter Raf Dewil. “We werken vaak in kleine groepen en plukken daarvan de vruchten op vlak van interactie tussen docenten en studenten. Docenten kennen studenten bij naam, en dat vergemakkelijkt het, zeker voor eerstejaarsstudenten, om contact te leggen en vragen te stellen.” Ook online wil de campus deze barrière zo klein mogelijk maken. “Daarom voorzien we verschillende initiatieven. Naast de spiegelclips zetten we bijvoorbeeld ook sterk in op online persoonlijke begeleiding in de context van monitoraatssessies en vragensessies na een college. We bieden de studenten houvast door in het uurrooster alle online én on campus activiteiten op te nemen en bij een onlineactiviteit zoveel mogelijk synchroon ter beschikking van de studenten te staan”, vult vice-campusvoorzitter Greet Langie aan.

Dat de campus de spiegelclips zelf printte, is geen verrassing. De onderzoeksgroep, het Advanced Manufacturing Lab, beschikt over een breed gamma van 3D-printers. De apparatuur wordt gebruikt voor hoogtechnologisch onderzoek naar additive manufacturing of 3D-printen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.