Nieuws Mechelen Absolem klinkt met eigen gemaakte gin op tienjarig bestaan

Absolem klinkt met eigen gemaakte gin op tienjarig bestaan

Absolem klinkt met eigen gemaakte gin op tienjarig bestaan

MECHELEN – Absolem, een high-tech engineering bedrijf gespecialiseerd in project sourcing, engineering consultancy en in-house engineeringprojecten, bestond in 2020 tien jaar. Door de pandemie kon het bedrijf dat jubileum echter niet vieren. Deze maand viert Absolem alsnog zijn 10-jarig bestaan samen met medewerkers, klanten en partners én stelt het een gloednieuwe gin voor, ontwikkeld door de eigen medewerkers.

Absolem werd in 2010 opgericht door Ank De Wilde en Bruno Dejaeghere. Zij wilden een high-tech engineering bedrijf starten, maar wel een met een duidelijke waarden gedreven en mensgerichte visie. In 10 jaar tijd bouwden zij Absolem uit tot een volwassen engineering-bedrijf met meer dan 70 medewerkers, waarvan ruim 60 eigen ingenieurs én een eigen engineering center in Turnhout. Het tienjarige jubileum wordt nu gevierd samen met medewerkers, klanten en partners.

Bruno Dejaeghere, CEO bij Absolem, wilde dat moment niet zomaar laten voorbijgaan. “We zijn de afgelopen jaren geworden wie we nu zijn, dankzij de mensen om ons heen. In de eerste plaats onze medewerkers, maar ook onze klanten en partners. Daarom plannen we niet één, maar drie feestjes. Op die manier zijn we zeker dat iedereen erbij kan zijn en kunnen we iedereen bedanken voor hun bijdrage in 10 jaar Absolem. En uiteraard kijken we al reikhalzend uit naar de toekomst.”

Naar aanleiding van het jubileum ontwikkelde Absolem samen met stokerij Sterkstokers ook een eigen gin. De samenstelling van die nieuwe Absolem Gin gebeurde volledig door de medewerkers.

Voor Ank De Wilde, CEO bij Absolem, staat de waarden gedreven en mensgerichte visie centraal in het bedrijf. “Dus was het maar logisch dat we iedereen zouden betrekken bij dit proces. Beginnend van tastings (door de omstandigheden met een proefpakket vanuit de zetel thuis), over het kiezen van de ingrediënten tot de blending… allemaal het werk van onze eigen mensen. En in goede banen geleid door de experts van Sterkstokers.”

Het resultaat is A-Gin (meteen ook een mooie verwijzing naar ouder worden), een eigen Absolem gin, die aan elke medewerker en klant wordt geschonken om het jubileum in stijl te vieren.

Absolem wil de komende jaren op een gezonde manier uitgroeien tot trusted expert op vlak van lasertechnologie, prototype machinebouw en industriële digitalisatie.

“We hebben grote ambities,” aldus Ank De Wilde en Bruno Dejaeghere. “We beschikken nu al over het grootste onafhankelijke laserlabo in Europa en we willen die expertise nog verder uitbouwen. Net als onze kennis en expertise wat betreft prototype machinebouw en industriële digitalisatie. We willen op dat vlak de referentie worden in Europa of zelfs de wereld. Maar minstens even belangrijk: we willen altijd trouw blijven aan onze visie. We zullen altijd mens en maatschappij centraal zetten.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Mijlpaal voor Robojob

HEIST-OP-DEN-BERG – 2021 is een recordjaar voor RoboJob, zoveel is duidelijk. Vooral de Tower van RoboJob is in trek. Al… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.