Nieuws Mechelen Bij de zaak: Terrassen. Eindelijk !

Bij de zaak: Terrassen. Eindelijk !

Bij de zaak: Terrassen. Eindelijk !

Op vrijdag sluiten we de week van ‘Made in Mechelen’ af met een eigenzinnige terugblik op de voorbije dagen of een vooruitblik op de komende week. Hoofdzaak of bijzaak, het maakt niet uit.

Wees maar zeker dat je mij dit weekend ergens op een terrasje zal vinden. We hebben er lang genoeg op moeten wachten, toch?
Zoals je weet staat Made in Mechelen ‘dicht bij ondernemers’. En aangezien we nu ook officieel wat dichter bij horecaondernemers mogen komen, zullen we de komende dagen onze baseline zeker waarmaken.

Oef ! De cafébazen, hoteliers en restaurateurs zijn eindelijk terug van hun maandenlange verbanning naar het eiland corona. De virologische rechtbank besloot dat ze hun straf nu wel hebben uitgezeten. Met een enkelband van social distancing en met een bewegingsvrijheid die beperkt is tot hun terras, mogen ze eindelijk aan hun rehabilitatie beginnen. Laat ons daar iets op drinken.

Mensen vragen mij of ik niet bang ben als ik hen vertel over mijn plannen voor het weekend. Ik antwoord dan steevast ontkennend. En daarvoor baseer ik mij – naar het voorbeeld van de virologen – louter op de feiten.
Deze week maakte Sciensano namelijk bekend dat er in ons land in het totaal nu al meer dan een miljoen mensen besmet werden met het coronavirus. Dat is bijna 1 op 10 Belgen. Je zou kunnen stellen dat de kans dus reëel is dat ik, als journalist, al eens in de nabijheid van zo’n besmet iemand geweest ben, niet?
En toch bewijzen de feiten het tegendeel. Ik heb mij bij elk kappers-, horeca- of bedrijfsbezoek altijd netjes geregistreerd. Ik liet op tientallen plaatsen mijn naam, mijn e-mailadres en mijn telefoonnummer achter. Desondanks ben ik nog geen enkele keer gecontacteerd door een contact tracer.
Waarom zou ik dan bang zijn om een terrasje te doen? Het virus houdt duidelijk niet van de horeca…

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.