Nieuws Mechelen Clayton viert 60ste verjaardag

Clayton viert 60ste verjaardag

Clayton viert 60ste verjaardag

BORNEM – De Belgische vestiging van Clayton, de producent van stoomgeneratoren, in Bornem vierde zaterdag haar 60ste verjaardag met een groot feest voor de personeelsleden. Het bedrijf was in 1961 een van de eersten die zich vestigden langs de Rijksweg (N16).

Clayton is een Amerikaans bedrijf en heeft wereldwijd vestigingen. De hoofdzetel is gevestigd in California. De EMEA hoofdzetel is gevestigd in Bornem sinds 1961. De fabriek in Bornem vervaardigt alle onderdelen voor de hoogkwalitatieve stoomgeneratoren bestemd voor Europa, Rusland, het Midden-Oosten en Afrika. Dit vergt flexibele en goed georganiseerde engineering-, project- en productieafdelingen.

20 oktober 1930 was niet de meest geschikte datum in de geschiedenis om een nieuw bedrijf op te richten. Om een markt voor een totaal nieuw product te creëren was een vooruitziende blik nodig. Dat product was een stoomreiniger, uitgevonden door Walter Kerrick en ontwikkeld door William Clayton, Sr., de oprichter van de Claytongroep. Met William Clayton aan het hoofd en Kerrick als hoofdingenieur kreeg de groep wereldwijd aanzien en respect.

Vanuit het oorspronkelijke concept van de stoomreinigers werd een serie aan industriële stoomgeneratoren ontwikkeld. Deze compacte units introduceerden het tegenstroomprincipe, een zeer belangrijke doorbraak naar duidelijke brandstofbesparing t.o.v. traditionele stoomketels. De Clayton toepassingen zijn terug te vinden in fabrieken, melkerijen en zuivelbedrijven, de pharma-industrie, brouwerijen en drankenproducenten, energiecentrales, de petrochemische industrie, hospitalen, rederijen, luchtvaartmaatschappijen, chemische bedrijven, textielnijverheid, auto-industrie, voedselproducenten, agro-industrie, metaalnijverheid en vele andere.

Afgelopen zaterdag werd de 60ste verjaardag gevierd met een groot personeelsfeest op de site in Bornem. Naast Dirk Van Dijck, de general manager van Clayton Belgium, kwam ook John Clayton, de derde generatie van de oprichter van het bedrijf een kijkje nemen. John Clayton kwam helemaal uit California overvliegen voor het verjaardagsfeest.

John Clayton – President van de Clayton Group

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Heist-op-den-Berg
Heist-op-den-Berg

Mijlpaal voor Robojob

HEIST-OP-DEN-BERG – 2021 is een recordjaar voor RoboJob, zoveel is duidelijk. Vooral de Tower van RoboJob is in trek. Al… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.