Concertzaak team Foto: Concertzaak

Concertzaak en Cultuurcentrum slaan handen in elkaar voor concert

Op vrijdag 10 november spelen Echo Beatty en Plush Baby in het Cultuurcentrum in Mechelen. Het concert is de eerste samenwerking tussen het Cultuurcentrum en Concertzaak, een vzw die optredens organiseert in Mechelen en ijvert voor een degelijke concertzaal in de Dijlestad.

Concertzaak ontstond in 2022 en pleit voor een goede concertzaal in Mechelen waar bands kunnen optreden. De organisatie is ervan overtuigd dat de Mechelse muziekwereld nood heeft aan zo’n zaal zodat muziekliefhebbers niet telkens naar steden als Antwerpen, Leuven of Brussel moeten. De voorbije maanden organiseerde de vzw zelf al verschillende concerten in De Club, een kleinschalige concertzaal op jongerenzone Transit M aan het Douaneplein.

“We konden de zaal al twee keer uitverkopen. We hadden niet verwacht dat ons dat zo snel zou lukken”, zegt Stijn Van Aerschot van Concertzaak. “We mochten gerenommeerde Belgische bands zoals Mooneye en Tsar B op ons podium verwelkomen en ook enkele Mechelse groepen lokten heel wat nieuwsgierigen. Voor komend concertseizoen konden we interessante namen zoals RHEA, Loverman en Jack Vamp, de winnaars van De Nieuwe Lichting, strikken.”

Aanbod versterken

Maar eerst organiseert Concertzaak in samenwerking met het Cultuurcentrum een concert van Echo Beatty en Plush Baby op 10 november. Het is de eerste keer dat beide organisaties samenwerken. “Dankzij dit soort samenwerkingen kunnen we het concertaanbod in Mechelen verder versterken”, zegt Van Aerschot. “Daarnaast is het voor ons als startende organisatie met zeer beperkte middelen fijn dat we onze werking op een laagdrempelig manier kunnen voorstellen aan een breder publiek.”

Schepen van Cultuur Björn Siffer en Mechelen Feest-voorzitter Kristof Calvo (Vld-Groen-m+) zijn ook blij met de samenwerking. “Dit past in het stedelijk muziekbeleid dat de komende maanden verder zal worden uitgewerkt. De programmatie van Concertzaak biedt een meerwaarde voor onze stad en is een goede aanvulling op de werking van het Cultuurcentrum zelf. Door de krachten te bundelen, maken we van Mechelen nog meer een muziekstad.“

Maanrock

Concertzaak werkte afgelopen zomer ook al samen met Maanrock. De vzw organiseerde de Maanrockrally en verzorgde de programmatie op het Mechels Podium op de zondag van Maanrock. “Dat onze prille werking de aandacht trekt van gevestigde culturele instellingen en organisaties zoals het Cultuurcentrum en Maanrock, maakt ons erg gelukkig en kan de Mechelse muziek alleen maar ten goede komen”, aldus Van Aerschot.

Tickets voor het concert van Echo Beatty en Plush Baby vrijdagavond in het Cultuurcentrum kan je kopen via de website van het CC en Concertzaak. Voor een standaardticket betaal je 16 euro. Wie jonger is dan 26 jaar betaalt 12 euro.