Nieuws Mechelen De Out of Office van Ignace Degens (Tailormate): BMC Roadmachine, Freddie Mercury en macarons

De Out of Office van Ignace Degens (Tailormate): BMC Roadmachine, Freddie Mercury en macarons

De Out of Office van Ignace Degens (Tailormate): BMC Roadmachine, Freddie Mercury en macarons

MECHELEN – De hele zomer lang geven ondernemers uit onze regio in ‘Out of Office’ een inkijk in hun dagelijks leven. Wat zijn hun favoriete restaurants? Waar gaan ze op vakantie? Voor wie nemen ze altijd de telefoon op? Wat zijn hun favoriete artiesten?

Vandaag geeft Ignace Degens een inkijk in zijn leven. Samen met Kevin Goovaerts is hij zaakvoerder van interieur- en standenbouwbedrijf Tailormate uit Mechelen. Hun bedrijf werd dit jaar door Voka genomineerd voor de prestigieuze Prijs Ondernemen 2021. Of ze het zullen halen weten we pas in september. Maar dat Ignace Degens daarmee de ideale afsluiter is voor onze zomerreeks Out of Office, dat is wel een zekerheid.
Over afsluiters gesproken. Ignace is ook een van de initiatiefnemers van Mirage Onder de Toren tijdens Maanrock in het Park. Van 27 tot 29 augustus kan je terecht op de Wollemarkt, aan de voet van de Sint-Romboutstoren, voor optredens van de beste DJ’s.

Welk gerecht en welke drank mogen ze op tafel zetten als jij het feestvarken bent?
Een vers gemaakte vol-au-vent met frietjes en een pintje bier. Ik kan zeker ook genieten van culinaire hoogstandjes, maar als ik het feestvarken ben, is de aanwezigheid van de mensen rondom mij van groter belang.

Als je niet naar het budget moet kijken, welke auto staat dan in je garage?
Als ik totaal niet meer op de centen moest letten, zou er misschien geen wagen meer in mijn garage staan. Maar eerder een BMC Roadmachine 01 ONE. Fantastische koersfiets van Zwitserse makelij.

Waar zou je een toerist naartoe sturen die in jouw regio iets moois wilt ontdekken?Simpelweg: naar de binnenstad van Mechelen. Knap hoe deze de afgelopen 20 jaar getransformeerd werd tot een van de mooiste in België.

Voor wie neem je zeker de telefoon op, ook al is het 3 uur ’s nachts?
Voor Margot Robbie. Het probleem is echter dat zij al aan de lijn hangt met Pieter-Jan Voss van NDV Ultrasonic, zo las ik enkele weken terug in ‘Out of Office’.

Met welke ondernemer (M/V) zou je een Blind Date (business) wel zien zitten?
Met Hedwig De Meyer van Stageco. Ik hoop dat die een paar stevige rock-‘n-roll verhalen achter de hand heeft.

Op welke sportprestatie ben je stiekem jaloers?
Op alle atleten die de triatlon van Klagenfurt in Karinthië tot een goed einde brengen. Geweldige sport én dan nog in het decor waar ik als kind op vakantie ging.

Voor welke artiest sta je als eerste in de rij om tickets te kopen?
Voor de verrijzenis van Freddie Mercury in het stadion van Wembley. Freddie zou starten met One vision en Tie your mother down.

Welk tv-programma mogen we als jouw ‘guilty pleasure’ beschouwen?
De realityprogramma’s over de dagelijkse interventies van de Britse politie. Heerlijk om het Britse volk door de straten van Blackpool te zien paraderen op een zaterdagnacht.

Welk programmapunt moet een politicus realiseren die jouw stem wilt verdienen?
Het creëren van een beter loonbeleid waarbij je geen maaltijd-, eco-, consumptiecheques en andere onnozelheden aan je personeel moet aanbieden om hen een mooi loon te bezorgen zonder daarbij je concurrentiepositie te verliezen.

Hoeveel % bedraagt de kans dat je ooit op een verkiezingslijst zult belanden?
1%. Ik hou van de snelheid bij het ondernemen. En ik wil goeie beslissingen kunnen nemen, ongeacht of die populair blijken te zijn of niet.

Waar mag je vakantiehuis staan als je wint met de Nationale Loterij?
Elke week ergens anders. Met mijn mega Amerikaanse RV motorhome ben je snel op de baan als het begint te regenen.

Met welk zelfgemaakt gerecht durf jij je inschrijven voor een kookwedstrijd?
Met geen enkel gerecht. Ik kook drie keer per jaar en dan volg ik het recept tot op de gram. Tot groot jolijt van mijn vrouw.

Voor welke cursus zou je je nog ooit willen inschrijven als je wat meer tijd hebt?
Voor een cursus Spaans. Die ga ik nodig hebben als ik ooit mijn cocktailbar in Andalusië open.

Waar in jouw buurt vind je een toonbeeld van gepassioneerd ondernemerschap?
Op elke hoek van de straat. Onze regio telt ontzettend veel gepassioneerde ondernemers die men soms wat beter moet koesteren. Als ik er één naam moet uitkiezen, ga ik voor Veronique Bogaerts van Babygoodies/ShopWeDo.

Met welk cadeau kan men jou écht een plezier doen?
Met een doosje macarons van Hop Pastry, het nieuwe concept van David Hoeck & Taha Oulichki. Twee jonge chefs van The Chick in Mechelen, die tijdens corona gestart zijn met het maken van macarons met sublieme smaken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.