De Slotencentrale verhuist na 45 jaar van Mechelen naar Dilbeek

MECHELEN - DILBEEK - Na ongeveer 45 jaar verhuist de Slotencentrale van Mechelen naar Dilbeek. De slotenmaker en bedrijf gespecialiseerd in beveiligingstoepassingen was tot voor kort gevestigd op de Gentsesteenweg. “Het is met pijn in het hart, maar om beter bereikbaar te zijn, was verhuizen noodzakelijk”, zegt zaakvoerder Jellis Marynen.

Om en bij de 45 jaar geleden werd de Slotencentrale opgericht in Mechelen. De zaak was het grootste deel van die tijd gevestigd in de Adegemstraat, in het centrum van de stad. Daar had het bedrijf twee panden recht tegenover elkaar. In het voorjaar van 2020 besliste zaakvoerder Jellis Marynen om alles onder te brengen in een pand dat beter bereikbaar was. Dat werd gevonden op de Gentsesteenweg, waar de Slotencentrale zich vestigde in de voormalige kledingwinkel van Valerie De Booser.

Maar na net geen drie jaar verhuist de zaak opnieuw. “Met de overname van het Gentse bedrijf Eurolock kregen we er plots heel veel klanten uit de regio rond Gent bij”, zegt Marynen. “En we zagen ook onze B2B-projecten exponentieel toenemen. Vooral in de toegangscontrole kregen we meer opdrachten. Die projecten worden uitgerold in heel België. Een meer centrale ligging drong zich daarom op. Uiteindelijk vonden we een pand op de Robert Dansaertlaan in Dilbeek. Van daaruit staan we sneller in Gent, maar kunnen we ook de Mechelse klanten vlot en snel blijven helpen.”

Rasechte Mechelaar

Voor Jellis was het geen makkelijke beslissing om na bijna vijf decennia de Dijlestad te verlaten met het bedrijf, dat na enkele overnames inmiddels de overkoepelende naam Slotenmaker.be kreeg. “Ik ben en blijf een rasechte Mechelaar”, zegt hij. “Mijn hart zei iets anders, maar ik moest deze beslissing nemen met mijn verstand. Daarom besliste ik om te verhuizen. Maar natuurlijk zal ik nog geregeld in Mechelen zijn. We hebben er nog heel wat klanten en mijn vrije weekends breng ik er zeker door.”

Op de Gentsesteenweg had de Slotencentrale een grote winkel met tal van beveiligingstoepassingen. “In Dilbeek behouden we een winkel met showroom, waar ook afhalingen gebeuren”, klinkt het. “Want we hebben inmiddels een webshop en veel mensen vinden daar wat ze nodig hebben. Voor de B2B-toepassingen verplaatsen we ons graag tot bij onze klanten met het demo-materiaal. Zo krijgen zij een goed zicht op wat we te bieden hebben.”