Nieuws Mechelen Decathlon Willebroek krijgt FIT-nominatie

Decathlon Willebroek krijgt FIT-nominatie

Decathlon Willebroek krijgt FIT-nominatie

Flanders Ivestment & Trade heeft de vijf genomineerden bekendgemaakt die meedingen naar de titel van Foreign Investment of the Year 2017. Het agentschap bekroont met deze trofee opvallende buitenlandse investeringen in Vlaanderen. Flanders Investment & Trade wil daarmee het belang onderstrepen van buitenlandse investeringen als een essentiële motor van de Vlaamse economie en een belangrijke bron van tewerkstelling.

Eén van de vijf internationale spelers die meedingen naar de titel van Investment of the Year is de Franse sportketen Decathlon, die haar distributiecentrum in Willebroek uitbreidt.

Decathlon ging van start in Rijsel in 1976. Het eerste verkooppunt in Vlaanderen opende pas in 1997, maar sindsdien floreert het Franse bedrijf in Vlaanderen. In de voorbije acht jaar alleen al opende Decathlon 9 nieuwe winkellocaties in Vlaamse steden.

De retailer breidt nu ook zijn distributiecentrum in Willebroek uit. Het nieuwe gebouw wordt in april ingewijd. Deze uitbreidingswerken vergen een investering van 7,11 miljoen euro en kunnen tot 100 jobs opleveren.

Daarnaast wil Decathlon nog zo’n 15 nieuwe winkels openen in België en zijn er plannen om de logistieke activiteiten voor e-commerce in België en Nederland in Willebroek onder te brengen.

De trofee wordt uitgereikt op 21 februari. Wie hem wint, wordt zowel door het publiek als door een professionele jury bepaald. De stembussen zijn open op www.foreigninvestmenttrophy.be.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.