Nieuws Mechelen Frituur op Korenmarkt feestelijk geopend door eigenaars Frituur Veemarkt

Frituur op Korenmarkt feestelijk geopend door eigenaars Frituur Veemarkt

Foto: Dirk Vertommen

Frituur op Korenmarkt feestelijk geopend door eigenaars Frituur Veemarkt

MECHELEN – Je kan opnieuw frietjes eten op de Korenmarkt in Mechelen. Het laatste frietkot in de Mechelse binnenstad heropende woensdagavond feestelijk de deuren. De zaak werd overgenomen door de zaakvoerders van Frituur Veemarkt. “Maar beide frituren zijn geen concurrentie voor elkaar”, klinkt het.

De frituur op de Korenmarkt in hartje Mechelen werd veertig jaar lang uitgebaat door Guido Van Goolen en zijn vrouw Ingrid Meynaerts. In 2017 werd de zaak overgenomen en nadat er een aantal keer andere uitbaters in kwamen, sloot het laatste frietkot in de Mechelse binnenstad. Tot nu, want Christophe Nijs en Kathleen Peeters van Frituur Veemarkt namen de zaak recent over. Ze gaven de barak een opfrisbeurt en woensdagavond ging de frituur opnieuw open.

“De vorige eigenaars deden ons een interessant voorstel waar we niet lang over moesten nadenken”, zeggen de nieuwe zaakvoerders. “We zijn blij dat we een bekende frituur als die op de Korenmarkt nieuw leven kunnen inblazen. We kennen de stiel en we weten hoe het werkt. We kiezen er daarom voor om dezelfde producten aan te bieden als in Frituur Veemarkt. We streven ook naar dezelfde kwaliteit. Iedere dag is een nieuwe dag waarop we onze goede reputatie willen waarmaken.”

 

“De frituren vullen elkaar goed aan”

“Beide frituren zijn geen concurrentie voor elkaar”, klinkt het. “In Frituur Veemarkt hebben we vooral klanten die met de wagen komen of hun frieten binnen opeten. Op de Korenmarkt hebben we dan weer een aangenamer terras en zullen we meer voorbijgangers en toeristen aantrekken. Beide frituren vullen elkaar dus mooi aan. En daarnaast hebben we ons mobiel frituur. Op die manier zijn we van alle markten thuis en kunnen we overal snel op inspelen.”

Om de overname en de heropening van het frietkot te vieren, waren ook de vorige generaties uitbaters van Frituur Veemarkt aanwezig. Maria Van Beneden, de grootmoeder van Kathleen, startte de zaak eind jaren vijftig. “Ik had niet gedacht dat ik op mijn 95 jaar hier nog zou staan bij de opening van een nieuwe frituur”, zegt ze. “Het was hard werken, maar ik heb het altijd graag gedaan. Ik ben dan ook erg trots en blij dat de zaak al verschillende generaties meegaat.”

Het frietkot op de Korenmarkt is iedere dag open. ’s Middags is dat van 11.30 tot 14u en ’s avonds vanaf 16.30 tot 1u ’s nachts. In het weekend kan je er terecht tot 2u.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.