Ken verschueren

Huiskamerversie van ‘Mechelen Culinair’ brengt prestigieuze foodbox tot in uw kot

MECHELEN – Het populaire foodfestival ‘Mechelen Culinair’ zou volgend weekend aan zijn derde editie toe zijn. Het corona-virus besliste daar anders over. Maar met een eigen foodbox, in samenwerking met verschillende restauranthouders, brengt de organisatie het evenement tot bij u thuis.

Meer dan 10 restaurants uit de Mechelse regio die 1 of 2 signatuurgerechtjes aanbieden. Dat is het concept van Mechelen Culinair.
“We beslisten nog voor de verplichte maatregelen van de regering om deze editie van ons culinair festival uit te stellen. Een harde, maar de enige juiste beslissing, zo blijkt achteraf”, zegt Nicolas Hermans, één van de drie organisatoren.

“Een nieuwe datum voor deze editie is er nog niet. We wachten geduldig de versoepelende maatregelen van de regering”, klinkt het bij medeorganisator Jan Van Den Broeck.

De organisatie wil het komende weekend niet onopgemerkt voorbij laten gaan. “We kwamen op het idee om in samenwerking met enkele standhouders een prestigieuze foodbox samen te stellen. Op deze manier steunen we niet alleen enkele van onze standhouders tijdens deze ongeziene tijden, maar trachten we het ‘Mechelen Culinair gevoel’ een beetje in de huiskamer te brengen”, legt Seppe Van Den Broeck uit.

Je kan kiezen voor een menu van sterrenzaak Centpourcent in Sint-Katelijne-Waver met Sint-Jakobsvrucht, groene asperge, parmezaan en rucola als voorgerecht. Het hoofdgerecht bestaat uit Iers rundvlees, broccoli,  kikkererwt, basilicum en quinoa. Als afsluiter kiest sterrenchef Axel Colonna-Cesari voor een 100% dessert.

Tinèlle, het restaurant van Ken Verschueren, biedt tomaat variëteiten uit Sint-Katelijne-Waver met burrata en vinaigrette van tuinkruiden. Als hoofdgerecht kiest hij voor kalfsentrecote, asperges en morieltjes. Het nagerecht bestaat uit aardbei en rabarber. Als extra kan je de halve kreeft met lamsoor, erwtjes en artisjok toevoegen.

Barbib brengt een kindermenu met een garnaalkroket, een Tortelini met spinazie, ricotta, tomaat en mascarpone saus. Als afsluiter staat er een pannenkoek met zelfgemaakte chocolade pasta op het menu. Een homemade ice tea is inbegrepen in de menu.

De box kan je verder aanvullen met pralines van The Cacao Project op de Bruul, een huiscocktail of mocktail uit de shaker van Ken Verschueren, bieren van Het Anker, champagne, rode en witte wijn.

Bestellingen kunnen vanaf vandaag geplaatst worden op de site van Mechelen Culinair
De boxen worden op zaterdag en zondag aan huis geleverd. Zondag is het ook moederdag, een ideale cadeautip voor wie zijn mama eens origineel wilt verrassen. Er wordt een limiet gezet op het aantal. Op tijd bestellen is dus de boodschap.