Nieuws Mechelen IBK Estate biedt nieuwe vorm van wonen aan

IBK Estate biedt nieuwe vorm van wonen aan

IBK Estate biedt nieuwe vorm van wonen aan

BREENDONK – Twee bedrijven uit de bouwsector zijn dit jaar gestart met een wooncoöperatie, IBK Estate. Ze zijn daarmee één van de eersten in België. Het idee is gegroeid vanuit het besef dat het voor de jongere generaties niet meer haalbaar zal zijn om een eigen plek te verwerven. Een coöperatief woonmodel kan hierop een antwoord bieden.

Wooncoöperatie IBK is ontstaan uit het samengaan van twee bedrijven, gespecialiseerd in duurzaam en ecologisch bouwen. Samen willen ze een antwoord bieden op een aantal knelpunten binnen de huidige Vlaamse woonmarkt.

IBK wil voordelig en flexibel wonen én investeren aanbieden in één formule. Door coöperant te worden bij IBK, investeer je eerder in ‘woongelegenheid’ dan in een specifieke woning. Volgens IBK heeft dat tal van voordelen.
“Als bewoner ben je mede-eigenaar van je woning. Daardoor ga je automatisch het goede-huisvader-principe toepassen en de woning met extra zorg behandelen. Wanneer je woonwensen evolueren, bijvoorbeeld door je job, de samenstelling van je gezin of je leeftijd, kan je binnen de coöperatie eenvoudig en vrijwel kosteloos van woning veranderen. Hierdoor bespaar je heel wat op verloren kosten, zoals notaris- of makelaarslonen. IBK staat voor duurzame woonoplossingen en we garanderen de investeerders een mooie opbrengst. Ze ontvangen jaarlijks een dividend. Als bewoner ontvang je ditzelfde dividend in de vorm van korting op de huurprijs”, legt Francis Lauwers van IBK Estate uit.

IBK wil wonen in Vlaanderen voor iedereen betaalbaar maken. Dat kan volgens het bedrijf omdat deze nieuwe manier van wonen in contrast staat met de klassieke woning- en huurmarkt waar de prijzen niet altijd haalbaar zijn. IBK liet zich onder andere inspireren door wooncoöperaties in Scandinavische landen. Daar is reeds 20% van het patrimonium coöperatief geïnspireerd.

“De woningen van IBK zijn allemaal energie neutraal gebouwd volgens de bouwnorm van 2030. Bovendien kiezen we bij elk bouwproject resoluut voor cradle to cradle materialen”, zegt Francis Lauwers.

www.ibk-estate.be

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Mechelen
Mechelen

Bijzaak: Tranen

Op vrijdag sluiten we de week van ‘Made in Mechelen’ af met een eigenzinnige terugblik op de voorbije dagen of… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.