Nieuws Mechelen Marjolein (28) van Studio Wowters organiseert pop-up: “Ik ben altijd al verslaafd geweest aan oorbellen”

Marjolein (28) van Studio Wowters organiseert pop-up: “Ik ben altijd al verslaafd geweest aan oorbellen”

Marjolein (28) van Studio Wowters organiseert pop-up: “Ik ben altijd al verslaafd geweest aan oorbellen”

WIEKEVORST – Een sjaal, handtas en oorbellen die perfect assorti zijn? Daarvoor kan je dit weekend terecht bij Marjolein Wouters (28) uit Wiekevorst (Heist-op-den-Berg). Vrijdag 5 en zaterdag 6 augustus organiseert ze met haar bedrijfje Studio Wowters een pop-up met allerlei accessoires, geschenken en handgemaakte juwelen. “Van de meeste oorhangers maak ik slechts twee à drie paar, het is zeker geen massaproductie en daardoor vrij uniek”, legt ze uit.

De uitroep ‘wow wow wow’ springt je tegemoet vanop de aankondiging van de vierde pop-up van Studio Wowters. Wowters, met een knipoog naar Marjoleins familienaam Wouters en naar de positieve reacties van haar klanten. “Mijn zus houdt van woordspelingen en heeft me geholpen een naam te vinden. Die ‘wow wow wow’ komt nu ook telkens terug als we leuk nieuws te verkondigen hebben”, vertelt de voltijdse kleuterjuf en juwelenontwerpster by night. En leuks is er zeker te vinden in de webwinkel, waar de getalenteerde twintiger handgemaakte juwelen en allerlei accessoires verkoopt.

Op 1 juli 2019 begon Marjolein Wouters met haar bijberoep, waar ze naar eigen zeggen heel spontaan inrolde. “Ik ben altijd al verslaafd geweest aan oorbellen en daar wilde ik iets mee doen. Eerst maakte ik er voor mezelf en kreeg ik veel complimenten. Dat smaakte naar meer, waardoor ik er ook voor vriendinnen begon te maken als cadeautje. Maar ook dat bleek niet genoeg, ik wilde er nog meer mee doen. Dus toen kwam ik op dit idee.”

Drie jaar later, met meer dan 2.500 Instagram-volgers en een webshop sinds april 2021, kan je wel stellen dat ze in dat ‘meer’ geslaagd is. Wie die volgers zoal zijn en wat ze mooi vinden, dat wil Marjolein te weten komen met behulp van evenementen zoals haar pop-ups. Deze probeert ze, wanneer corona geen roet in het eten gooit, twee keer per jaar te organiseren.

 

 

“Hoewel ik ook op vraag voor bijpassende kettinkjes en armbandjes kan zorgen, maak ik het liefst van al oorhangers”, vertelt Marjolein. — © Joren De Weerdt

Asymmetrische oorbellen

De juwelen die Marjolein verkoopt zijn grotendeels zelfgemaakt en daardoor ook vrij uniek. “Van de meeste juwelen zijn er slechts twee à drie stuks beschikbaar, het is geen massaproductie.” Wat haar specialiteit dan is? “Oorbellen natuurlijk”, glundert ze. “Die draag ik zelf ook elke dag. En hoewel ik ook op vraag voor bijpassende kettinkjes en armbandjes kan zorgen, maak ik het liefst van al oorhangers en dan nog het allerliefst asymmetrische ontwerpen. Die vind je niet zo gemakkelijk en vind ik persoonlijk erg mooi.”

Ook voor de items die Marjolein niet zelf maakt, zoals gewone oorstekertjes, handtassen, portemonnees, sjaals en haaraccessoires, steekt ze haar handen graag uit de mouwen. “Daarvoor trek ik naar allerlei beurzen en marktjes en ook online kijk ik rond. Ik ga heel hard op zoek naar nieuwe dingen die mijn klanten leuk zouden kunnen vinden. Daar geniet ik echt van.”

Vaak biedt Marjolein ook combinaties aan die goed bij elkaar passen qua vorm en kleur. — © Joren De Weerdt

Zomercollectie

Osteopate Gudrun Lambrechts, een goede vriendin van Marjolein, stelt dit weekend haar praktijk ter beschikking om er de pop-up te organiseren.

“Dat apprecieer ik enorm, want de pop-ups zijn de beste manier om erachter te komen wie de mensen zijn achter de bestellingen online. Wie zijn die vrouwen die mijn posts liken en wie zijn die mannen die hun vriendinnen willen verrassen met een geschenkje? Dat vind ik geweldig om te zien. Naar zo’n pop-up kunnen de vriendinnen of tantes en mama’s van mijn volgers bovendien gezellig meekomen, waardoor mijn zaak mogelijk weer wat klantjes erbij wint. En ik snap het ook heel goed dat sommige mensen de spullen graag eerst eens vastnemen voordat ze iets kopen. Op deze manier krijgen ze die kans en kan ik er meteen ook achter komen wat er misschien nog op het verlanglijstje staat (lacht).”

De zomercollectie van Studio Wowters kan je deze vrijdag 5 augustus (19.30-22u) en zaterdag 6 augustus (10-18u) komen bewonderen in praktijk Medix, Witte Gracht 3 in Wiekevorst.

www.studiowowters.be, Facebook: Studio Wowters en Instagram: studiowowters

© Joren De Weerdt

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.