Lowie Vercraeye, Elly Van der Heyden (Foto: Elisa San Vito), Aushim Koumar, Antoine Smets. Lowie Vercraeye, Elly Van der Heyden (Foto: Elisa San Vito), Aushim Koumar, Antoine Smets.

Deze vier kandidaten maken kans op titel ‘Vlaams-Brabantse jonge ondernemer van het jaar’

De Leuvense en Brusselse afdeling van Junior Chamber International (JCI) kiezen op 25 april 2024 traditiegetrouw de Vlaams-Brabantse jonge ondernemer van het jaar (VBJO). Die prijs wordt uitgereikt aan een jonge ondernemer die op "uitzonderlijke wijze vorm geeft aan een duurzaam ondernemerschap".

"We zoeken jaarlijks kandidaten die niet bang zijn om de maatschappij uit te dagen", zegt JCI'er en commissievoorzitter Pieter-Jan-Aerts. Tijdens de vorige editie in 2023 kreeg Andy de Jong de titel van 'Jonge ondernemer van het jaar'. Hij wist de jury te overtuigen met zijn bedrijf Paleo dat vlees- en visvervangers een betere smaak, geur en textuur geeft via eiwitten van varkens, runderen, tonijn en zelfs een mammoet.

Lees ook: Andy de Jong van Paleo is Jonge Vlaams-Brabantse ondernemer van het jaarMaak kennis met de kandidaten die kans maken om Andy op te volgen:

Lowie Vercraeye van Brauzz

Lowie (28) richtte samen met Manush Barvar en Ruben Renaer het merk BRAUZZ op dat duurzame schoonmaakmiddelen produceert. De drie leerden elkaar kennen op de Antwerp Management School tijdens hun master in Innovation & Entrepeneurship. De schoonmaakmiddelen bevatten geen wegwerpplastic en zijn biologisch afbreekbaar, zonder dat het afbreuk doet op de werking van het product.

Lees ook: Dankzij innovatieve wasstrips vermijdt startup BRAUZZ. 100.000 grote plastic verpakkingenElly Van der Heyden van Yui Skin

De Leuvense Elly Van der Heyden (26) worstelde een lange tijd met haar gevoelige huid en stampte daarom Yui Skin uit de grond, een vegan huidverzorgingsmerk met een gezichtsreiniger in poedervorm. Yui Skin staat voor liefde en zachtheid, waarden die Van der Heyden hoog in het vaandel draagt. Yui Skin is gevestigd in Antwerpen.

Lees ook: Chemicus Elly (26) brengt eerste Belgisch poeder skincare merk uit: “Een goed cosmetica product hoef je absoluut niet op dieren te testen”Antoine Smets van Klassif.ai

Antoine Smets (34) staat aan het roer van Klassif.ai, een tak van innovatiegroep Raccoons. Met zijn bedrijf bouwt hij een zelflerende toepassing voor orderverwerking om bedrijven te ontlasten van administratief werk. Hij deed ervaring op als strategiemanager bij Proxiumus en als ontwikkelingsmanager bij het Belgische techbedrijf Cubigo dat hij op de Amerikaanse markt lanceerde.

Lees ook: Antoine Smets is nieuwe CEO van AI-bedrijf Klassif.ai Aushim Koumar van Konligo

Aushim Koumar (34) verovert met Konligo de evenementenwereld. Hij produceert duurzame en efficiënte koepels en podia. Opvallend is dat het gaat om lichte structuren die snel en makkelijk kunnen worden opgezet. Ze zijn daarbij lokaal geproduceerd met respect voor het milieu. Koumar studeerde Burgerlijk Ingenieur Bouwkunde aan de Vrije Universiteit Brussel en richtte in 2009 ook de vzw Edukado op, een organisatie die solidariteitsprojecten opzet en ethisch vrijwilligerswerk in het buitenland stimuleert.

De winnaar wordt bekendgemaakt op donderdag 25 april tijdens een awardshow in De Hoorn in Leuven met als gast Jürgen Ingels, durfkapitalist en ondenemer. "Iedereen is welkom om de show bij te wonen", voegt de organisator nog toe.