Nieuws Mechelen Nijlense Buurderij deelt proevertjes uit bij start van het nieuwe seizoen

Nijlense Buurderij deelt proevertjes uit bij start van het nieuwe seizoen

Nijlense Buurderij deelt proevertjes uit bij start van het nieuwe seizoen

NIJLEN – De Nijlense Buurderij in de Kerkeblokken is aan een nieuw seizoen gestart en nodigde daarvoor woensdagavond de hele buurt uit voor een gezellige seizoensproeverij.

Dat was een ideale kans om het hele aanbod nog eens in de kijker te zetten. “We hebben hier niet alleen verse groenten en fruit, maar onder andere ook ovenvers brood van de warme bakker, ambachtelijk gebak, vegetarische gerechten, verse kaas, honing van de imker, enzovoort. Bewuste en seizoensgebonden recepten en producten van lokale producenten maken het je makkelijk om duurzamer te eten en nieuwe smaken te leren kennen”, vertellen Ioana Simionescu en Els Haazen van Buurderij Nijlen.

De twee gaan er ook prat op dat ze zo voedselverspilling tegengaan. “Omdat je op op voorhand je boodschappen bestelt, ga je samen met de boeren voedselverspilling tegen en wordt er alleen vers geoogst en klaargemaakt wat nodig is”, leggen ze uit.

De deelnemende producenten uit Nijlen en omgeving ontvangen 80% van de verkoopprijs van hun producten. In totaal bestaan er ondertussen een zestigtal Buurderijen in Vlaanderen.

 

© Joren De Weerdt

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.