Nieuws Mechelen Ook BelOrta ontvangt het UNITAR-certificaat

Ook BelOrta ontvangt het UNITAR-certificaat

Ook BelOrta ontvangt het UNITAR-certificaat

SINT-KATELIJNE-WAVER – In onze regio werd niet alleen Willemen Construct maar ook groenten- en fruitveiling BelOrta gelauwerd als ‘SDG Pioneer’. Unitar (United Nations Institute for Training and Research) beloont daarmee ondernemingen voor alle acties van de voorbije 3 jaar in het kader van de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen.

Ondernemingen die zich de voorbije 3 jaar succesvol engageerden voor het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO) krijgen daarvoor vanaf dit jaar erkenning van UNITAR. Voor dat charter dienen ondernemingen verscheidene acties op te zetten voor elk van de 17 Sustainable Development Goals (duurzame ontwikkelingsdoelstellingen).

BelOrta toont met deze onderscheiding dat het duurzaam ondernemen hoog in het vaandel draagt. Tal van zaken kwamen de voorbije jaren aan bod waaronder de vervanging van klassieke verlichting in alle loodsen door ledverlichting, de opvang en het gebruik van regenwater, minder individuele verpakkingen in plastic, bijdrage aan onderzoek en ontwikkeling ten voordele van de producenten, sponsoring van goede doelen bij onder meer primeurverkopen, acties om de tevredenheid en het welzijn van de werknemers te bevorderen, …

“Duurzaam ondernemen is bij BelOrta echter meer dan enkele grote heel zichtbare acties. Het zit in ons DNA als coöperatieve onderneming en is een belangrijke waarde voor elk van de 400 BelOrta-medewerkers. We passen het toe bij elke actie, in elk proces. We zijn uiteraard heel blij met deze erkenning, maar dit is zeker geen eindpunt, het is een motivatie om verder te evolueren en te verduurzamen”, aldus Wim Hubrechts, coördinator duurzaamheid binnen BelOrta.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.