Sarah Selleslagh Out of Office

Out of Office met Sarah Selleslagh van SOLIX: “Ik hou ervan om bij lokale boetiekjes te shoppen”

Tijdens de vakantieperiode zijn ook ondernemers 'Out of Office'. Hoog tijd dus om de mens achter de ondernemer wat beter te leren kennen. Vandaag praten we met Sarah Selleslagh, oprichtster van wervingskantoor SOLIX en onze strafste onderneemster voor de regio Mechelen. Ze vertelt over haar favoriete plekken in Mechelen, haar ideale zomerdag en haar favoriete reisbestemmingen.

Hoe gaat het nog met de ‘strafste onderneemster van Mechelen’?

Het gaat fantastisch, dank je! Solix groeit en bloeit dankzij ons geweldige team en de mooie samenwerkingen die we hebben opgebouwd. We blijven ons focussen op kwalitatieve en duurzame matches tussen kandidaten en werkgevers, en dat werpt zijn vruchten af.

Hoe ziet jouw ideale vakantiedag er uit?

Mijn ideale zomerdag begint met een rustige ochtendwandeling met mijn hond, gevolgd door een gezellige brunch met vrienden of familie. In de namiddag geniet ik van de zon op een terrasje in het centrum van Mechelen, met een goed boek of een interessante podcast. ’s Avonds sluit ik de dag af met een barbecue in de tuin of een gezellig etentje in een goed restaurant.

Lees ook: Sarah Selleslagh is dé strafste onderneemster van Mechelen: “Ik kwam eigenlijk uit een gouden kooi”

Waar zou jij een toerist naartoe sturen die in regio Mechelen iets mooi wil ontdekken? Welke zaken raad je aan?

Zeker en vast naar de Sint-Romboutskathedraal! De beklimming van de toren biedt een adembenemend uitzicht over de stad. Daarna een wandeling langs de Dijle en misschien een bezoek aan het Hof van Busleyden museum om meer te leren over de rijke geschiedenis van Mechelen.

Tussendoor zeker eens een terrasje doen op de vismarkt. Verder hou ik ervan om bij lokale boetiekjes te shoppen zoals ‘Olivea’ voor leuke mode en ‘ Schockaert’ voor heerlijke kazen.

Wat is de mooiste reis die je ooit gemaakt hebt en van welke bestemming droom je nog?

Ik kom heel graag in Marrakesh, maar kan ook genieten van de rustige, afgelegen strandjes op Ibiza of in Griekenland. Doorheen het jaar ga ik vaak op citytrip, maar New York staat nog steeds op mijn to-do lijstje.

De verkiezingen zijn achter de rug. Welk programmapunt zou jij als bedrijfsleider binnen jouw sector willen zien gerealiseerd worden of welk wetsvoorstel zou volgens jou ingediend mogen worden?

Ik zou graag zien dat de werkloosheidsuitkering in tijd beperkt wordt. Dit kan misschien niet bij iedereen in goede aarde vallen, maar het zou de arbeidsmarkt veel ademruimte kunnen geven. Mensen zouden gestimuleerd worden om sneller terug aan het werk te gaan, wat uiteindelijk de economie en werkgelegenheid ten goede komt. We moeten een balans vinden tussen het bieden van steun en het stimuleren van actieve deelname aan de arbeidsmarkt.

Voor welke artiest sta je als eerste in de rij om een ticket te kopen?

Teddy Swims, zonder twijfel! Ik ben een grote fan van zijn muziek. Helaas heb ik zijn vorige optreden gemist, maar de volgende keer dat hij in België komt, wil ik er absoluut bij zijn.

Naast een verkiezingsjaar is 2024 ook een sportjaar. Op welke sportprestatie ben jij stiekem jaloers? Beoefen je zelf een sport?

Ik bewonder echt de sporters die geen grote bedragen verdienen, maar toch blijven knokken zonder grote sponsorcontracten. Hun doorzettingsvermogen en passie zijn ontzettend inspirerend. Zelf wandel ik graag in de natuur.

Welke levenswijsheden wil je meegeven aan je kinderen?

Blijf altijd nieuwsgierig en wees niet bang om fouten te maken. Fouten zijn de beste leermeesters. En bovenal, wees vriendelijk en respectvol naar anderen. Als iedereen een beetje vriendelijker of liever voor elkaar zou zijn, zou de wereld er een stuk beter uitzien.