Nieuws Mechelen Personeel legt werk neer bij Decathlon Willebroek

Personeel legt werk neer bij Decathlon Willebroek

Foto: Ward Bosmans

Personeel legt werk neer bij Decathlon Willebroek

WILLEBROEK – In het depot van sportwinkelketen Decathlon in Willebroek is woensdagochtend een spontane staking uitgebroken. Er is sprake van een ingehouden premie en een overdreven reactie van de directie op een vermeende diefstal.

Het depot in Willebroek stelt 600 à 700 mensen tewerk. Woensdagochtend staan meer dan vijftig van hen aan een spontaan stakingspiket, zeggen de vakbonden in een persbericht. “Het is genoeg geweest voor het personeel: er moet iets veranderen!’’, aldus Erika Lambert, vakbondsverantwoordelijke van ACV Puls. ‘’De onrust over de toekomst van deze depot is groot. Bovendien werd er eenzijdig een premie van 5% door Decathlon ingehouden, terwijl de levenskosten stijgen en de aandeelhouders maar liefst 122 miljoen uit Decathlon België naar Frankrijk transfereerden.’’

“Maar de grote onvrede is er vooral omdat de directie nog steeds weigert de wettelijke regels van het sociaal overleg na te leven”, zegt Lambert. “Zo is er geen overleg in syndicale delegatie mogelijk.” Ook Matthieu Marin van BBTK (ABVV) Mechelen bevestigt dat er vanuit het bestuur bij Decathlon geen bereidheid is tot dialoog met de vakbonden.

“Het gebrek aan respect naar werknemers toe, sluimert al lang”, aldus nog Marin. “Daarbovenop kwam het incident van dinsdagnamiddag, waarbij het management agressief reageerde op een vermeende diefstal. Het management maakt daarnaast veelvuldig gebruik van studentenjobs, waarbij de studenten vaak pas een dag op voorhand weten of ze moeten komen werken. Vandaar dat er deze ochtend meer dan 50 personeelsleden aan de piketten staan.”

Mogelijk volgen er meer acties bij Decathlon, zeggen de vakbonden, “indien er geen gehoor komt naar onze vraag tot overleg”.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.