Nieuws Mechelen PostNL bouwt hoogtechnologisch sorteercentrum in Willebroek

PostNL bouwt hoogtechnologisch sorteercentrum in Willebroek

PostNL bouwt hoogtechnologisch sorteercentrum in Willebroek

WILLEBROEK – Een nieuw hoogtechnologisch depot en een nieuwe toegangsweg vormen het sluitstuk van MG Park De Hulst. Daarmee wordt dit het grootste logistiek bedrijvenpark van Vlaanderen.

Na 9 jaar intensief ontwikkelen komt de bouw van MG Park De Hulst in Willebroek in de laatste rechte lijn. De oppervlakte van  500.000 vierkante meter maakt van het bedrijvenpark meteen het grootste van Vlaanderen.
Met het nieuwe depot bouwt projectontwikkelaar MG Real Estate bovendien het eerste hoogtechnologische sorteercentrum van PostNL in België. Daar zal het pakjesbedrijf enkele tienduizenden pakjes per dag kunnen verwerken.

Het bedrijvenpark MG Park De Hulst, aan het Kanaal in Willebroek, krijgt er de komende maanden een groot depot en een nieuwe toegangsweg bij, die zal aansluiten op de Koning Boudewijnlaan. Daarmee zit het hele bouwproject nu in de laatste rechte lijn: nog voor het einde van het jaar zal de volledige werf afgerond zijn. De bouw is 9 jaar geleden van start gegaan en omvat in totaal bijna 280.000 vierkante meter aan kantoren en magazijnen, goed voor zo’n 1.500 jobs verdeeld over 12 bedrijven.

Projectontwikkelaar MG Real Estate zet sterk in op duurzaamheid. Zo vind je er niet alleen het allereerste CO2-neutrale logistieke centrum van ons land – waar transportbedrijf Eutraco gevestigd is – maar ook 95.000 vierkante meter zonnepanelen.

“Willebroek heeft dus binnenkort zowel het grootste bedrijvenpark van Vlaanderen als één van de duurzaamste. Zo wordt ook het verbruik van fossiele brandstoffen voor de verwarming op de site tot een minimum beperkt, dankzij het gebruik van warmtepompen in de nieuwste gebouwen. En we zetten tevens in op een zuinig energiebeheer, onder andere met slimme LED verlichting”, zegt Ignace Tytgat, CEO MG Real Estate

Daarnaast is er ook aan watermanagement gedacht, met zo’n 22.000 vierkante meter onverharde grond en waterbuffers met een volume van bijna 18.000 kubieke meter. Op die manier wordt het regenwater maximaal opgevangen om opnieuw in de bodem te infiltreren. Zo blijft het grondwater beter op peil én wordt eventuele wateroverlast bij hevige regenbuien vermeden.

Het 8.400 vierkante meter grote dat voor PostNL wordt gebouwd is het eerste hoogtechnologische sorteercentrum van het pakjesbedrijf in ons land. Zowat het hele sorteer- als distributieproces zal automatisch gebeuren, van de aankomst van een pakketje op de site tot het inladen in de camionette. Daarmee zal het depot in Willebroek enkele tienduizenden pakjes per dag kunnen verwerken.

In eerste instantie zullen er zo’n 150 medewerkers werken in het nieuwe depot. Later zullen er nog meer mensen tewerkgesteld worden. Daarom realiseert MG Real Estate ook zo’n 1.000 vierkante meter kantoorruimte in opdracht van PostNL.

“De bouw van dit sorteer- en distributiecentrum brengt zowel kansen voor onze huidige medewerkers, als voor nieuwe collega’s. Het nieuwe depot is vooral bedoeld om te voldoen aan de stijgende vraag vanuit de e-commerce markt. We investeren lokaal om mee te groeien met onze klanten” legt Rudy Van Rillaer, Managing Director PostNL België, uit.

Het ontwerp van het gebouw is gebaseerd op soortgelijke depots die PostNL al in Nederland in gebruik heeft. Het heeft een U-vorm, met 67 poorten voor camionettes en 22 docks voor vrachtwagens langs de zijkanten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.